18:00 – Bastardi utopije
Dokumentarni film: Bastards of Utopia (54 minute, Maple Razsa i Pacho Velez , SAD, 2010)

Bastardi utopije prati troje aktivista u pokušaju da portretski prikaže njihove živote i svakodnevne aktivnosti. Sukobljavajući se s policijom ili zauzimajući stare tvornice, ti aktivisti sve stavljaju na kocku kako bi živjeli u skladu sa svojim političkim uvjerenjima. Amerikanac koji je došao proučiti njihov pokret našao se usred svega toga, pa je čak završio i u zatvoru s njima. Hoće li oni odustati od borbe nakon niza neuspjeha? Snimljen u sklopu terenskog istraživanja jedne hrvatske anarhističke skupine, taj film – tipičan za produkcijsku kompaniju EnMasseFilm – primjenjuje jedinstvenu kombinaciju promatranja, izravnog sudjelovanja i kritičkog razmišljanja o tom često pogrešno shvaćenom političkom pokretu.

O ideji Subverzija

Preuzeti odgovornost za svoj život u svoje ruke, baš kao što je s lakoćom prenosimo na druge, najveći je izazov u ovom društvu. Ideja Subverzija je provokacija mašte, stvaranje snova o utopiji koja time postaje svakodnevni dio našeg života.

Diskusije, zajedničko promišljanje, video projekcije, prezentacije i druženje su ono što organiziramo. Sve ostalo je na tebi.
Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.
Subverzije se događaju svaki utorak u 18 sati u knjižnici/infoshopu Pippilotta u AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!