STEVEN SEVERIN | Blood Of A Poet

www.stevenseverin.com/
Hvaljeni solo umjetnik i suosnivač legendarnih Siouxsie and the Banshees, Steven Severin izdao je prvi album za izdavačku kuću Cold Spring Records pod nazivom “Blood Of A Poet” (Le Sang d’un Poete). Ovaj album je njegov cjelokupni soundtrack za crno-bijeli nadrealistički klasik Jeana Cocteaua iz 1930. i drugi po redu u njegovoj seriji glazbe za nijeme filmove (Music for Silents).
“Blood Of A Poet” prvi je put izveden u Silent Movie Theateru u Hollywoodu u siječnju 2010, a u listopadu Steven kreće na prvu ikada solo turneju po Velikoj Britaniji na kojoj nastupa u Picturehouse kinima. U sklopu Europske turneje 2011. Severin napokon dolazi predstaviti soundtrack i u Zagreb!
Tijekom postojanja, Siouxsie and the Banshees nametnuli su se kao vodeći alternativni umjetnici, jedini preživjeli predstavnici londonske punk scene 70-tih koji su uspješno evoluirali i stvarali inovativnu glazbu sve do finalnog raspada 2002. Severin se nakon toga posvetio isključivo filmskoj i TV glazbi. Od svibnja 2008. Severin izvodi live pratnju za nijeme filmove, oduševljavajući publiku diljem svijeta koja se navikla očekivati neočekivano od čovjeka koji je ukrstio puteve sa raznim ikonama kao što su John Cale, Alan Moore, Jarboe, Lydia Lunch, Marc Almond, Merc Cunningham, Robert Smith i The Tiger Lillies.

blood of a poet after by muzikfantastique

gute nacht, berlin! eine kleine off-muzik

prigodni audiovizualni moment

surreal experimental fantasy* post-industrial electronic ambient noise
cold wave electro-acoustic atonal minimal electro old school industrial
mediterranea avant-garde lo-fi combat folk ritual computer music
psychedelic neo-folk sound sculpture angst pop mixed media drones
sound art dark ambient power electronic neo-classical music

muzikfantastique fantasy music for fantasy people
muzikfantastique.com

UTORAK 01.03.2011. | AKC Medika | Pierottijeva 11 | Zagreb

VRATA 20H 
| KONCERT 21:30 | 60 Kuna

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content