Stephanie Felber – Vertigo
Filmski studio Medika, Pierottijeva 11
25. listopada 2022. u 19:00
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Vertigo, umjetnice Stehanie Felber, u utorak 25. listopada u 19.00 sati. Izvedba ce se održati u prostoru Filmski studio Medika, Pierottijeva 11.
Vertigo je istraživanje je o fenomenu „Vertigo-Effekt“, „osjećaj pada-od-sebe“. Kroz inspiraciju djelima M.C. Eschera, kaleidoskopsko istraživanje o tome kako postajemo van ravnoteže, nalazeći nas u situaciji u kojoj nam se vrti u glavi ili gubimo kontrolu, u trenucima u kojima je naša percepcija prevarena. Vertigo je studija o gravitaciji, padu, gubitku kontrole, tjelesnim iskustvima i percepciji.
Stephanie Felber umjetnica je vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Njezini radovi predstavljeni su u Münchenu, Kulturni centar Španski Borci, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Irland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19. FAKI. Kao izvođačica radila je s Tinom Sehgalom, Susanne Linke, Chrisom Zieglerom, Tedom Stofferom, Lisom Nelson, Nigelom Charnockom, Benoîtom Lachambreom i raznim münchenskim koreografima te često surađuje umjetnikom zvučnih instalacija Allardom van Hoornom, redateljem Tommom Galonskom i Alexeijem Sagererom.
__________________________________
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content