Savageheads (Boston, USA)
Nije tajna da dolazak bostonskih Savageheadsa priželjkujemo već dugi niz godina, jer osim što se o njihovoj europskoj turneji pričalo u više navrata, stvarno bi bio red upiti uživo hitovlje koje su našnitali pred točno jedno desetljeće. 2014. godine imali smo priliku izbaciti njihov singl koji se bez imalo pretjerivanja danas kiti statusom modernog klasika, a nakon višegodišnje čekalice, bend je prošle godine napokon izbacio i svoj prvi album naziva “Service To Your Country” na kojem se osim novih pjesama nalaze i poneke nanovo snimljene sa dema i singla. Muzički prže UK82 punkčinu u stilu The Partisans, Skeptix i Abrasive Wheels, no osjete se tu utjecaji i nešto opskurnijih švedskih Headcleanersa, ali džaba više pisat, ova grupica punksa štanca hardcore punkčinu bez trunke šminkeraja i pretencioznosti, lirički nose snažnu antiratnu poruku te su nabrijani protiv gnjilog sistema koji nam svakodnevno gnječi i razara moždane stanice. Što reći osim – očekujemo eksplozivnu gigčinu!
Demo: www.youtube.com/watch?v=S4JWDo5yft8
7″: doomtownrecords.bandcamp.com/album/s-t-6
12″: socialnapalm.bandcamp.com/…/service-to-your…

Punter (Melbourne, AUS)
Jedan od ponajboljih australskih punk bendova današnjice je možda nekima promakao s radara, no mi smo se pobrinuli da u sklopu svoje prve europske turneje zakoračaju našim putevima i ukažu nam se u sklopu ove manifestacije. Punter je opaka, nadrkana punkčina koje se ne srami ljubavi prema rokerskim rifovima, a cijelu priču gone kroz vokal koji zvuči kao bijesan pas pušten s hrđavog lanca koji grize te žice gitare do iznemoglosti umjesto da udara po njima prstima. Uz poneke ultra brze dijelove koji podsjećaju na Scab Eater, bend čiji je frontman bio gitarista, bend glorificira UK anarho i Aussie punk klasike, tvrdo motorcharged rolanje, te klasični Aussie rock i 77 punk općenito. Valjalo bi isto tako istaknuti odlične socijalno-političke tekstove koji upotpunjuju tu rifom zaraznu i ujedno beskompromisno prljavu kotrljajuću rokenrol punkčinu!
Svakakve usporedbe smo čuli i pročitali, ali paralele sa suvremenim grupama poput Hank Wood And The Hammerheads, Ceremony, Fucked Up i slično nisu ni toliko besmislene, ali Punter je ipak priča i kategorija za sebe. Ovim putem nam promoviraju novu ploču koju im izbacuje britanski Drunken Sailor Records.
drunkensailorrecords.bandcamp.com/album/st-12-2
blowbloodrecords.bandcamp.com/album/demo-cs-5

Sukob (Doomtown)
Osim što im je ovo prvo pojavljivanje na domaćem terenu nakon nedavne europske turneje, u Zagrebu nisu svirali više od pola godine, a ruku na srce od tad do danas u njihovom kampu nije se ništa promijenilo jer i dalje praše beskompromisnu hardcore punkčinu, štancaju nove pjesme i polako ali sigurno se spremaju za novu kasnoljetnu/ranojesensku turneju.
doomtownrecords.bandcamp.com/…/tvoje-misli-su…

Killing Yield (Zagreb)
Premijerni gig škvadrice koja je tesala zanat u bendovima poput Urban Phobia, Waar, Raskol i Midnight Climax što će reć da se po nabrojenim bendovima već da naslutiti o čemu se tu radi. Kažu miks UKHC i USHC škole, a mi jedva čekamo!

Prije, između i nakon bendova buku buče DJ Pat i DJ Bodež.

Ekipa mlađa od 18 godina ima besplatan upad.

VRATA: 20:30, START: 21:00, UPAD: 7 EUR

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content