OTVORENJE: ČETVRTAK, 21.03.2019., 20:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Rine Barbarić – Nedorečena.
Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 21.ožujka 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 26.ožujka, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.

Rina Barbarić je grafička dizajnerica i ilustratorica koja djeluje na području Zagreba, Ljubljane i Rijeke. Iako je za vrijeme studija sudjelovala na raznim projektima, prvi ozbiljni koraci dolaze nakon fakultetskog žvota s raznim samostalnim projektima i suradnji sa Vox Feminae timom. Trenutačno freelancea i radi na novim idejama na području vizualne umjetnosti.
“Nedorečena” je serija radova s kojojom se autorica okreće isključivo sebi i prikazuje svakodnevne misli i asocijacije. Projekt na kojem trenutno autorica radi koncentrira se na proučavanju različitih tekstura proizvedenih s različitim potezima i vrste olovke. Ponekad pokušavajući proizvesti jedno te isti oblik/potez, spaja s onim više spontanijim i stvara unutar papira različte teksture koje na kraju čine oblike unutar formata papira. Stvari kao što su smjer poteza olovkom i sama kvaliteta papira utječe na konačnu kompoziciju rada. To je baza radova koja će se kasnije razviti u još dva smijera. U sljedećem smjeru postavlja mrežu u koju ubacuje oblike kao apstrahiranje predhodnih radova. Iako su vi radovi postavljeni u statičnu formu, zbog ubacivanje boja pomoću bojica i raznih papira stvara dinamiku i zaigranost. Radovi zbog toga daju jednu ugodnu atmosferu, dječačku i zaigranu atmosferu. Nakon pomalo usvojene tehnike vraća se na na svoju prvobitno izražavanje (Ilustracija) koju realizira kroz novo stečenu tehniku. Spaja dvije strane svog likovnog izražavanja. Iscrtava likove .
“Oda samoj sebi jer je već bilo i vrijeme.”
rinamalac.tumblr.com/
www.facebook.com/events/380957242743450/

****************************************************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/galerija-siva/
www.facebook.com/galerija.siva/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!