PROGRAM RADIONICA

Pet radionica iz hip hop elemenata odvijati će se u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11 kroz pet dana festivala (od 14.9. do 19.9.).
Sudjelovanje na radionicama je besplatno ali je broj polaznika ograničen.

Na radionice se možete prijaviti na ovaj mail:

mozestodane@gmail.com

BREAKDANCE

Voditelj: Atomic

BBoy (break dance) radionice namjenjene su za sve uzraste i osmišljene na način da ih mogu pohađati svi, od osoba koje nikada nisu nikada probali breakati, onih koji su se tek upoznali sa breakom do onih iskusnih bboya. Kroz 5 dana svatko tko želi saznati nešto novo o breako imati će tu mogučnost.

1. dan 14.09. uvod u bboying – radionica za one koji nikada nisu breakali i one koji su tek poceli – kroz radionicu učiti će se toprock koraci i groove

2. dan 15.09. – radionica za sve uzraste plesača – how to get down – na ovoj radionici učiti će se kako od toprock koraka se spustiti na pod

3. dan 16.09. – radionica za one koji nikada nisu breakali i za početnike – footwork – koraci koji se izvode na podu i njihove varijacije

4. dan 17.09. – radionica za sve – kako kreirati svoji pokret

5. dan 18.09. – radionica za sve – jaming & cypher rocking – zajedničko druženje svih polaznika kroz jamming u krugu.

MC

Voditelj: Pendrek

Poanta ove radionice je nalazak izvođačkog imena, pisanje tekstova (rima), pisanje Bar-ova (povezani dijelovi teksta). Brainstorming i zapisivanje ideja i tema za pisanje pjesama, spajanje motiva u cijelinu, rađenje HOOK-a (refren pjesme ili trenutci prije refrena). Upoznavanje sa pravilnim držanjem mikrofona te vježbe udisaja, načini brzog i sporog pjevanja te live izvedba na pozornici.

GRAFFITI

Voditelj: Puls 94

Radionica je zamišljena tako da se prenese znanje o vizualnom dijelu hip hop kulture. Prvo je u planu informiranje uz projekcije dokumentarnih filmova vezanih uz ovu tematiku i prezentacija nastanka graffita kao djela hip-hopa te njihova povijest. Po tom slijedi upoznavanje sa formom slova, osnovama i različitim graffiti stilovima te razrada i smišljanje imena (tag-a).

DJ

Voditelj: Zasad se čini da će ih biti nekoliko :)

Ova radionica je fokusirana na rad sa gramofonima (turntabels-ima). Upoznavanje polaznika kako se služiti gramofonima, objašnjava se razlika u puštanju glazbe sa ploča i uz pomoć Serato-a. Također se priča i o odabiru pjesama, izradi “mix tape-ova” te korištenju dodatne opreme. Uz demonstracije mix-anja, scratch-anja objašnjava kako to sve skupa ukomponirati na nastupu u živo.

BEATBOX

Voditelj: Lil’ Bear

Na ovoj radionici će se pričati o tome što je zapravo beatbox te o povijesti i razvoju beatboxa.

Polaznicima će se uz projekcije, predstaviti osnovne tehnike poput načina disanja pri izvođenju i upoznavanje sa ritmom. Također će se pričati o naprednim tehnikama poput vocal scratch-a, throat bass-a te posebnih zvukova. Razrada te kreiranje i razvoj vlastite tehnike, te vlastitih setova (showcase-a).

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content