Autonomni kulturni centar u suradnji s platformom Clubture i udrugom UKE iz Lovinca predstavlja
ReaWL Tour 2017 3. i 4. 11.2017.

PLAN DOGAĐANJA: 
PETAK 3.11.2017. 
1. od 14:00 do 16:30 PIŠI! – Radionica pisanja i izrada fanzina – Dom kulture, Lovinac

SUBOTA 4.11.2017.
2. 20:00/22:00 ČITAJ! – Otvoreni mikrofon – Galerija i prostor UKE, Lovinac
3. 22:00 do 23:30 SLUŠAJ! – Slušaona – Galerija i prostor UKE, Lovinac

1. PIŠI! – radionica pisanja i izrade fanzina
Sudionici/e: učenici/e OŠ
Radionica pisanja organizira se za učenike osnovne škole (5.-8. razred), a uključuje primjenu nekoliko metoda dobivanja literarnog uratka. Djeca će u radionici proći, osim klasičnog pristupa, i one rijetke pristupe pisanju literarnog uratka kao što je „found word poetry“, ali i asemičko pisanje. Metodom „cut&paste“ na kraju radionice cijela grupa pristupa izradi poetskog fanzina/samizdata, kombinirajući pisane uratke, ali i ilustracije, u crno-bijeloj tehnici. 
Originalni primjerak kopira se u 50 primjeraka (c/b) čime polaznici/e dobivaju materijal za distribuciju i afirmaciju vlastitog stvaranja pred širom publikom.
Trajanje: 2h 30′

2. ČITAJ! – poznato kao „open mic“ ili „otvoreni mikrofon“
Sudionici/e: lokalni/e autori/autorice, gosti/gošće iz Zagreba
Riječi nisu nastale kako bi bile samo ispisivane na tisućama stranica bijelih papira, ili zato da stoje u knjigama na prašnjavim policama, one su tu da se izreknu, da se prenesu, da stvaraju mostove između slušanih i slušača, da probude, da potaknu, da izlude, da zamisle. Mikrofon u ruke!

Pozvani ste da svratite i pridružite se autorskom čitanju poezije! U OPEN MIKE čitanju mogu sudjelovati svi koji žele ili se pojave, bilo izvedbom autorskih materijala ili obazrivim slušanjem. Od gostiju najavljujemo Borisa Kvaternika, Maria Stojanovića i Anitu Jeznu iz Zagreba.
Trajanje: 2h

3. SLUŠAJ! – slušaona – Lo Peaks
soundcloud.com/lo-peaks
Muzika ima ulogu zaokruživanja cijelog događanja i afirmacije zajedničkog rada kao što to ima u ljudskoj civilizaciji od davnina. Slušaona se kreće oko „spoken word“-a kroz roots reggae.
U prostoru slušaone bit će izloženi stihovi nekoliko pjesama iz odabranog žanra, poznatijih kao „lyrics“, a DJ će publici predstaviti pjesme s poetskom porukom.
Trajanje: 1h 30′

Program se ostvaruje kroz potporu platforme CLUBTURE, u projektu programske suradnje i razmjene.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content