RADIONICA SNIMANJA GLAZBENOG VIDEO SPOTA
28.05-28.06.2024.
KLUB ATTACK, PIEROTTIJEVA 11

AKC Attack poziva sve zaniteresirane na prijavu za radionicu, koja će se održati u razdoblju od 28. svibnja do 28.srpnja 2024. Prvi termin je rezerviran za 28.svibnja od 18.00 sati u klubu Attack, dok će se dinamika daljnjeg održavanja dogovarati diorektno kroz radionicu.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu na sljedećem linku bit.ly/3wpMSh6, zaključno s 25.05. u 18.00 sati.

Radionica spaja glazbenu i audiovizualnu umjetnost što je usko poveznao s djelovanjem naše organizacije. Program i prostor AKC Attacka koriste mnogi glazbeni bendovi, pa će se na radionici prvo napraviti istraživanje bendova s DIY scene i istraživanje prijava bendova koje se stigle na naš otvoreni poziv za snimanje spota. Nakon selekcije pristiglih prijava, odabrani primjeri poslužiti će kao tema same radionice.

Radionica će se održati u ukupno 10 termina. Započinje razvijanjem ideje na temelju odabranih pjesama. Na bazi ideje razrađuje se scenarij i slaže moodboard, istražuju se lokacije za potencijalne scene. Nakon završene pretprodukcije, započinje se snimanje na lokacijama. Planirano snimanje je dva dana, da bi se potom pristupilo postprodukciji. Postprodukcija obuhvaća montažu snimljenih materijala, izradu prve verzije montaže spota, koja se potom čisti i dorađuje do konačnog rezultata i potpuno montiranog spota.

Voditelj radionice je Pavle Kocijaner


Pavle Kocanjer završio je ADU – smjer snimatelj; Autor projekta xYUGOx, dokumentarnog serijala o Straight Edge hardcore punku na području bivše Jugoslavije. Redatelj, snimatelj, montažer; prvi asistent kamere i snimatelj je na nizu studentskih filmova; Prvi asistent kamere igrane serije Nestali. Snimatelj i montažer ‘making off-a’; snimao, režirao i montirao niz spotova za različite glazbene izvođače, sniamo i montirao na nizu reklama; Autor projekta Park Sessions, u kojem na raznim lokacijama snima akustične glazbene izvedbe. Snimanje slike, tona i montaža. Proizvedeno preko 130 videa; voditelj radionica za udruge;


Radionica snimnja glazbenog video spota provodi se kroz Program filmskog studija Medika, financiranog od strane Grada Zagreba- Gradskog ureda za klturu i civilno društvo, Hrvatskog audio vizualnog centra i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content