Filmski studio Autonomnog kulturnog centra Attack poziva vas na drugu radionicu u ciklusu filmske edukacije – radionicu montaže.

Radionica je prilika za sve koji/e su se već susreli s radom na filmu, ali nisu još imali/le priliku naučiti vlastoručno montirati. Na radionici ćemo proći upoznavanje s Adobeovim softverom za montažu (Premiere), obradu (After Effects) i kodiranje (Encoder) slike, programom Plural Eyes za sinkronizaciju slike i zvuka, te osnovama obrade zvuka u Pro Toolsu. Bavit ćemo se formama trailera, videospota, filma i namjenskog videa, te specifičnim stilskim i ritmičkim zahtijevima svake od njih. Kroz praktične vježbe u malim grupama – tako da svatko dobije dovoljno vremena za kompjuterom – naučiti ćemo kreativno koristiti softver u stvaranju novih svjetova, ali i raščistiti sve nedoumice o tehničkim karakteristikama računala, radnog okruženja ili o digitalnim formatima… Od polaznika/ca se očekuje da imaju svoj kompjuter za montažu (dobiti će potreban programski paket), a oni koji nemaju, mogu se za vježbe i domaće zadaće služiti računalom u Filmskom studiju Medika. Voditelj radionice je montažer i režiser Bruno Režek. Prijaviti se možete do 15.11.2014. na akc.attack@gmail.com . Naslovite mail „za radionicu montaže“ i ukratko opišite svoje dosadašnje filmsko iskustvo.

Program Filmskog studija realiziran je uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport, zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content