RADIONICA INTEKULTURALNOG DIJALOGA
SUBOTA 24.06.2023 OD 15.00
INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijave za radionicu Interkulturalnog dijaloga u subotu 24.06.2023 od 15.00 u Infoshopu knjižnici Pippilotta i našoj kuhinji.

Prva radionica u novom ciklusu programa biti će posvećena Sudanu. Kroz pripremu specifičnih kulinarskih specijaliteta karakterističnih za Sudan, moći ćete upoznati kulturu i običaje ove zemlje. Kulinarstvo je općenito poznato kao spajalica različitosti, stoga ćete, osim što ćete saznati neke nove recepte, kuhati i isprobati ih. Saznati ćete o prehrambenim namirnicama koje se najvise koriste u Africi, načinu njihove pripreme, ali i općenito o načinu života, kulturi, političkim prilikama u Sudanu.
Kroz kuhanje i kulturu Sudana vodi vas Sam Abdalla Bushara. Sam je Zagreb izabrao za svoj dom još dalekih 80 tih godina, prošlog stoljeća. Svestran je, pa tako ga možda znate kao svirača afričkih bubnjeva, vodi radionice, kuha po restoranima ili pušta kao dj afričku glazbu. Ukoliko želite upšoznati Sam-a, pridružite nam se na radionici!

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no donacije su dobrodošle!
Prijava za radionicu je obavezna, ispunajvanjem upitnika na poveznici bit.ly/3CwtqyB , zaključno s 22.06. u 12.00.

Uz radionicu, možete prisustvovati i razgovorima o drugim zemljama Afrike, koje će pripremiti i voditi članovi i članice Panafričkog društva u Hrvatskoj.

Za predstavljanje rada udruge PADUH nije potrebna prijava, a program započinje u 15.00 u Infoshop/knjižnici Pippilotta.

Radionica se održava u sklopu programa 10. Tjedni izbjeglicama.
Tjedni se održavaju od 12. do 28. lipnja, povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava u utorak 20. lipnja!

Događanja u sklopu Tjedana održavat će se online te u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Ogulinu, Kuršancu, Kutini i drugim gradovima.
Tjedne organizira Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji. Detaljan program Tjedna IZBJEGLICAma pogledajte OVDJE!

Radionica je dio Programa Autonomnog kulturnog centra i financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content