RADIONICA EKSPERIMENTALNOG FILMA ZA UČENKE/CE
07-09.07.2022
FILMSKI STUDIO MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11

AKC Attack poziva sve zaniteresirane učenike/ce na prijavu na radionicu eksperimentalnog filma, koja će se održati u razdoblju od 07-09. srpnja 2022. od 18.30 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu na sljedećem linku bit.ly/3bFK9Fq , zaključno s 5.07. u 18.00 sati.

Radionica eksperimentalnog filma za srednjoškolce/ke namijenjena je svima koji imaju želju razvijati svoj vlastiti eksperimentalni film kroz kratki kreativni proces. Radionica će obuhvatiti cijeli proces stvaranja eksperimentalnog filma od samog početka, odnosno od razvitka ideje do finalne produkcije samog filma. Radionica je namijenjena i osnovnoškolcima/kama koji nemaju pred znanje o klasičnom snimanju, korištenju kamere ili fotoaparata te montaži.

Faze radionice obuhvaćaju:
1.uvod u eksperimentalni film
Kroz uvodno predavanje i projekcije kratkih eksperimentalnih filmova, polaznici/e će dobiti znanje o osnovama, upoznati će se s primarnim razlikama između standardnog i eksperimentalnog filma. Razjasniti će se i razne metode kojima se autori/ce koriste u stvaranju eksperimentalnih filmova. Uzimajući u obzir kratki period, radionica će obuhvatiti razvitak kraćih eksperimentalnih filmova koji mogu varirati u trajanju ( 1 -7 min). Svi polaznici/e dobiti će zadatak da odaberu temu koju žele obraditi, za koju će se izraditi okvirni plan snimanja za svakog polaznika/cu.
2. produkcija
Druga faza obuhvaća produkciju snimanja filma i zvukova potrebnih za film.

3. postprodukcija
Ova faza obuhvatiti će i završnu produkciju, odnosno obradu materijala uz minimalnu postprodukciju u obliku obrade videa kroz jednostavne programe.
Nakon završetka radionice, na javnom događanju projekcije, prezentirati će se rad polaznika/ca radionice.

Voditeljica radionice: Lana Đurđek
Nakon završene Škole Primijenjene Umjetnosti i Dizajna na odjelu fotografskog dizajna u Zagrebu, završila je i preddiplomski smjer Animiranog Filma i Novih Medija na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Od 2017. godine djeluje kao dio produkcijskog tima G
********************************************
Radionica eksperimentalnog filma za učenike/ce provodi se kroz Program filmskog studija Medika, financiranog od strane Grada Zagreba- Gradskog ureda za klturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultutura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content