SUBOTA 26.2.2022. – 15.00 sati
KLUB MOČVARA, TRNJANSKI NASIP B.B.

Autonomni kulturni centar poziva vas na prijavu za Radionicu cirkuskih vještina za djecu, koja će se održati 26. veljače od 15.00 sati u prostoru kluba Močvara, Trnjanski nasip bb. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen. Prijave se zaprimaju ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: bit.ly/3gWJnD8 zaključno s 24.2. 2022. u 12.00 sati.
Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra u suradnji s Močvarinim dnevnim boravkom.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje. Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 -14 godina.
Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju.
FB: www.facebook.com/events/316034303915298?ref=newsfeed
Instagram: www.instagram.com/p/CaKG3yksbld/

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak
Kao izvođačica sudjeluje u mnogim kazališnim produkcijama, osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna te fizičkog teatra (predstave “Slavuj”, “Poppins silazi”, “Antiedip”, “Cefas”, “Dvije i pol sestre”, “Kaleidoskop”, “Noć živih klaunova”).
U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu: “Iglica”, “Mala vještica”, “Crna Petra”.
Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show “Niske pobude i visoke pete”.
S predstavama je sudjelovala na mnogim festivalima u svijetu: na festivalu “Bijele noći” u Permu, Rusija; Siguientescena u Queretaru, Mexico; na festivalu Ministarstva kulture Croatie, La Voici, u Gargenvilleu, Francuska; na Muscailt festivalu u Galwayu, Irska, te u sklopu Europske noći muzeja u Bruxellesu, Belgija; na Kids Euro Festivalu u Washington D.C.-ju, SAD (između ostalog u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru); na nekoliko festivala u Turskoj, Makedoniji, Kosovu i Srbiji, kao i na turneji u gradovima Changsha, Jinan i Xi’an, te Beijing u NR Kini.
Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene. Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle.
Od 2015. godine asistira na Akademiji dramske umjetnosti, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret.
Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
**************************************************************************
Program Autonomnog kulturnog centra, financijski je podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content