En

Vrijeme: sub, 10. kolovoza 2019., 20:00h
Mjesto: DZIU Medika @ AKC Medika (Pierottijeva 11, Zagreb)
Ulaz: Besplatan i slobodan

Izvedbeni eksperiment koji se zalaže protiv diskriminacije seksualnih radnica/ka u Zagrebu; žene koje izražavaju vlastite stavove putem plesa i poezije, a kao rezultat intenzivne petodnevne radionice plesnog kazališta.

Više informacija uskoro!
Prijavi se za sudjelovanje: The Sacred Feminine – Radionica

Autorice: Quizzical Körper i gošće
Izvođačice: Polaznice radionice, Irene Carreño i Rebecca Mary
Dramaturgija: Mieke Weckesser
Umjetničko vodstvo: Andrea Lagos

Quizzical Körper – plesno-kazališni kolektiv čije je djelovanje utemeljeno u zajedničkoj strasti za pripovijedanjem i njegovoj snazi zagovaranja društveno relevantnih tema. Iskustva, kao i razne nacionalnosti i kontrastirajuće osobnosti članica kolektiva međusobno se nadopunjuju u djelovanju fokusiranom na pronalazak mjesta susreta neočekivanog.
quizzicalkorper.com/

* * *

Quizzical Körper umjetnička rezidencija dio je SubScena programa u 2019.
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode AKC Attack i Udruga Cirkorama unutar Autonomnog kulturnog centra Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za aktiviranje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.
attack.hr/subscena/

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content