Arkzin 3, U 13 sati nekih 12 čudaka se pojavi na trgu kod Krleže, čuje se doboš i na megafon započinje čitanje proglasa (poleđina letka za Attack), dijeljenje letaka ljudima koji u čudu stoje i gledaju tkoštotusada izvodi… i dođe kraj proglasa, a skupina čudaka se jednostav no stopi s gužvom i nestane. Akcija uspjela, idemo dalje… Četvrtak je proglašen danom INTERVENCIJA!

‘Attack’ počeo rad uličnom intervencijom
Večernji list, 06. 11. 1997
Alternativni kulturni centar “Attack” uselio je jučer u staru Tvornicu računalnih strojeva u Hebrangovoj 21, gdje je održana i prva tiskovna konferencija Centra. Nakon predstavljanja programa Autonomne tvornice kulture “Attack” o stvaranju prostora za razvijanje alternativne kulture u Zagrebu, najavljen je “Buvljak 2”, koji će “Attackovci” organizirati ove subote u novim prostorijama.
Prva ulična intervencija‘Attack’ počeo rad uličnom intervencijom. Prva akcija “attackovaca” ∞ ‘ulična intervencija’ ∞ održana je jučer u podne na Trgu bana Jelačića, gdje su članovi “Schmrtz teatra” javno čitali program Centra uz zvukove bubnjeva. Nakon toga se povorka od dvadesetak članova “Attacka” zaputila Praškom do Importanne centra, gdje se sastala s kazališnom grupom iz Pule “Menerick”, koja je izvela kratak performance, čime je završen prvi radni dan alternativaca iz “Attacka”. (bke)

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content