Proyecto PAPY
Emilia Lucha | Compagnie Grand Vacarme (CHL/FRA/ESP)
60 min
[Cirkobalkana circus tent (yard of the Pogon Jedinstvo)]
FREE ENTRANCE / ULAZ SLOBODAN
PAPY is a show of buffoon and circus that’s born of social concerns, political contradictions, powerlessness, rage and a woman giving shape to an allegoric scenography and body. By combining the registers of performance and narrative, PAPY tends towards a ritual, inviting the public on a poetic-political journey.
Photo by Marta García
PAPY je predstava lakrdijaša i cirkusa koja je nastala iz društvenih briga, političkih proturječnosti, nemoći, bijesa i žene koja oblikuje alegorijsku scenografiju i tijelo. Kombinirajući registre izvedbe i naracije, PAPY teži ritualu, pozivajući javnost na poetsko-političko putovanje.
Slika Marta García
_____________________
BIOGRAPHY / BIOGRAFIJA
Lucha Emilia is a Chilean circus artist specializing in aerial rope and clown / buffoon. With training in dance and circus arts in Chile, France, Argentina, Brazil and Jupiter, she settled in Barcelona to develop creative projects, pedagogy and research, with a focus on denunciation and satire through the buffoon.
Lucha Emilia je čileanska cirkuska umjetnica specijalizirana za zračno uže i klauna/lakrdijaša. Školovala se u plesnim i cirkuskim umjetnostima u Čileu, Francuskoj, Argentini, Brazilu i na Jupiteru. Živi i djeluje u Barceloni te razvija kreativne projekte, pedagogiju i istraživanje, s naglaskom na denuncijaciju i satiru kroz prizmu lakrdijaša.
🎭
Festival alternativnog kazališnog izričaja financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content