📢📢📢OHOHOzin je stigao i do Osijeka❗

Ako ne znaš za ovaj fanzin, nije niti čudo, jer se radi o promociji prvog broja❗

U čemu je kvaka❓ Naime, fanzin je nastao u ljeto prošle godine u sklopu Ohoho Festivala , poznatijeg underground festivala murala i stripa, koji se odvijao u zagrebačkom skvotu Akc Medika. Kako je datum održavanja festivala pao na Dan antifašističke borbe, tema festivala je upravo subverzija i antifašizam i to u modernom kapitalističkom društvu, te se istom temom bave i stripovi.
Natječaj za crtanjem stripa donio je mnogobrojna imena u ovaj antifa zin, poput Aleksandra Zografa, Iztok Sitar, Yana Adamovic, Matija Pisacic, Stipan Tadic, Mihaela Erceg i mnogih drugih.

Dođi, popij koje piće 🍻🍷☕ i podruži se s nama u Art klubu, mjestu druženja, stvaranja i promoviranja domaće kulturne scene. Uz promociju zina održava se i izložba reprezentativnih strip-tabli iz fanzina, te nastup aukustičnog dua 🎶🎵’Wicked game’🎶🎵.

OHOHOzin promoviraju, strip autorica i dizajnerica Mitar Šišmiš Lucija koja živi u Osijeku i čiji je rad također u zinu, te Marko Dješka, osječki strip crtač, jedan od urednika OHOHO zin-a, i samog festivala. Propitkivat će Saša Paprić, također poznatije lice na strip sceni kao strip-teoretičar i organizator 24satnog crtanja stripa u Osijeku.

Event počinje u 20 sati.
Uberi svoj antifa broj OHOHOzina i podrži scenu❗❗❗
—————————————

Ohoho festival program je Autonomnog kulturnog centra Attack. To je izlagački, diskurzivan, rezidencijalan i edukativan prostor za stvaralaštvo i kulturnu razmjenu strip i ulične umjetnosti neafirmiranih no i etabliranih umjetnika/ca koji/e stvaraju “underground” umjetnost prema “uradi sam” poetici. Fokus festivala je na uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a glavne edukacijske, produkcijske i distribucijske aktivnosti festivala usmjerene su prvenstveno mlađim generacijama umjetnicima/cama koji/e rade u mediju nezavisnog plakata, grafike, ilustracije, a namijenjene su široj publici svih generacija, koja ima besplatan pristup edukaciji, suradnji i uvidu u nezavisne umjetničke forme murala i stripa.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content