Autonomni kulturni centar Attack u studenom započinje svoja dva kreativna programa Skica na skicu i Program – Novi prostor.

Koncept programa “skica na skicu” je radioničarskog tipa s osiguranim materijalom i potpuno besplatnim sudjelovanjem. Temelji se na kontinuiranom razrađivanju kreativnih likovnih ideja. Radionica je namjenjena maldima, ali i svima ostalima koji se žele okušati u graffiti umjetnosti i upoznati se s procesom stvaranja grafita. Glavna ideja je kreirati skice i razviti daljnje planove za kreativnu realizaciju.Skiciranje je bitna stvar za napredak i razvoj osobnog stila u svim vizualnim umjetnostima, a posebno značajna je za grafite i uličnu umjetnost. Voditelji radionica nisu konstantni, već se mijenjaju kroz određeni ciklus. Zajedničko im je da su iskusni crtači u ovom području. Na taj način polaznici/e imaju priliku vidjeti raznovrsnost stilova i načina razmišljanja o pojedinim temama vezanim za graffiti umjetnost. U planu je ugostiti i neke graffiti umjetnike iz drugih gradova i iz inozemstva. Ovim programom cilj nam je osigurati potporu mladima koji se nalaze u području aerosol umjetnosti, omogućiti im razvoj svog osobnog stila bez obzira na njihove financijske mogućnosti.

Radionica kreće s realizacijom 11. studenog i održavati će se svakog utorka i četvrtka u galeriji Siva. Sve upite i prijave šaljite na mail: mozestodane@gmail.com

Program Galerije Siva realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport, zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Provoditelj programa je Mario Miličić

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content