12.06.2022.
19:30h Klub Attack

”Vlajternativa itd.” ( 2022.)
Film je autorski rad multimedijalnog obrtnika, repera, pisca, snimatelja, redatelja, ali i našega prijatelja – Ante Storića iz Šibenika.
Završen je u produkciji Suteren filma i pomoć “povremenog tonskog snimatelja Marijana Kuvačića, pomoć i sudjelovanje članova i prijatelja udruge Vlajter-ego Benkovac, fotografije Ivana Buvinića itd.
U filmu se pojavljuje preko 50 govornika/ica koji/e svatko na svoj način ispred kamere pričaju svoje dojmove, iskustva sa doživljene, preživljene ili odsvirane Vlajternative sa kadrovima Benkovca, festivala, fotografijama itd.
Prati se nastanak i razvoj alternativne scene u malom gradu Benkovcu centru Ravnih kotara i Bukovice koji je poznat po Benkovačkom sajmu i tradicionalnim manifestacijama koji su naglašavali i održavali ruralnu sliku grada, a onda se pojavila Vlajternativa.
Snimanje je započelo prije otprilike 3 godine, zatim je malo pauzirano radi pandemije, njenih uzročno-posljedičnih veza, odnosa itd., da bi se aktiviralo i završilo u 2022.godini.
Redatelj je imao pune ruke posla, putovao je po gradovima, tražio ljude, bendove, dogovarao susrete, izdvajao tematske cjeline od nekoliko stotina sati materijala i sve to sažeo u jedan dugometražni dokumentarni film itd.
Prije same projekcije članovi udruge Vlajter-ego Benkovac održat će kratki info razgovor tj. uvod o stvaranju filma, kako je to sve išlo, objasniti kontekst za lakše razumijevanje filma koji obiluje tvrdom glazbom i zanimljivim govornicima od Pere Lovšina iz Pankrta, preko Hogara iz Motusa do M.O.R.T.-a i Disastera iz Šibenika.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content