Sudjelujte u novinarskim radionicama, naučite pravila kako biste ih kreativnije mogli kršiti i uređujte svoju emisiju na Radiju Attack.

U sklopu projekta Media Attack No.2 održat će se niz radionica koje će vas kroz teoriju i praksu osposobiti za samostalno kreiranje radijskog programa. Uz nužan i minimalan teorijski okvir radionice će biti fokusirane na praktičan rad s ciljem stvaranja sadržaja koji će se emitirati na radiju.

Radionice će se baviti idejama neprofitnog medija i medija zajednice, produkcijom novinarskog sadržaja i najučestalijih novinarskih formi (vijest i intervju), čitanjem vijesti i najava u eteru, te promocijom radijskih sadržaja putem društvenih mreža. U sklopu projekta sudionici će imati priliku odabrati teme svojih emisija te raditi na njima od faze ideje preko produkcije do promocije i emitiranja snimljenog sadržaja.

Radionice Media Attacka će se održavati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 18.00 – 20.00 od 28. studenog do 22. prosinca 2016. godine u knjižnici Pippilotta u sklopu Medike u Pierottijevoj 11.

Cilj radionice je okupiti entuzijaste koji žele trajno doprinosit programu Radio Attacka temama kojima se inače bave, unaprijediti svoja novinarska znanja i vještine i postati stalnim dijelom radijskog tima i programa.

Prijave su otvorene do 28. studenog, prijavniica se nalazi na ovom linku goo.gl/wYuIu9

Radionice su besplatne za sve od 16 do 30 godina, za one nešto starije participacija iznosi 250 kuna (Plaćanja participacije su oslobođeni aktivni članovi AKC-a Attack).

Radio Attack je neprofitni online medij Autonomnog kulturnog centra Attack! osmišljen na način da zadovoljava potrebe svih koji cijene progresivne i subverzivne ideje i alternativne glazbene izričaje. Cilj ovog medija je razvijati kritičko i analitičko mišljenje te propitivati teme s područja nezavisne kulture i umjetnosti, subkulturnih scena, aktivizma i aktualnih društveno-političkih zbivanja. Programska shema ovog radija je otvorena za sve koji smatraju da je mogu unaprijediti kvalitetnim medijskim sadržajima. AKC Attack uz radio ima i svoj klub, knjižnicu, filmski studio, hacklab i umjetničku galeriju, a prostor bivše tvornice Medika dijeli s mnogim drugim organizacijama pa su direktni prijenosi koncerata i najave događanja iz susjednih prostorija, kao i teme kojima se tamo bave, kostur radijskog programa otvorenog za sve vrste medijskog eksperimentiranja.

Projekt provod AKC Attack u suradnji s udrugom Biro Radost uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content