Autonomni kulturni centar Attack! poziva mlade zainteresirane za medijski aktivizam da se uključe u projekt MEDIA ATTACK.
Kroz kreativne radionice sudionici/e će se susresti s osnovama novinarstva, produkcije, tekstualnih, vizualnih i audiovizualnih sadržaja te njihovim komuniciranjem kroz različite internetske platforme. Vještine i znanja stečena na radionicama primjenjivat će se i u praksi.
Intervjui, videa, podcasti te izvještaji s koncerata i drugih događanja koja se odvijaju pod okriljem šarenih zidina Medike, a i šire, će činiti praktičan dio projekta.
U sklopu radionica će se stjecati osnovna teorijska i praktična znanja koja će pokrivati sljedeća područja:
• kako svoju ideju pretočiti u zanimljiv medijski sadržaj, bilo da je u pitanju tekst, video i li fotografija.
• osnovne novinarske forme
• osnove pisanja za web
• kako koristiti PR i društvene mreže za promoviranje bloga
• kako funkcionira WordPress platforma i kako napraviti svoj blog

Media Attack no. 4 je nastavak prošlogodišnjih blogerskih radionice u sklopu kojih je nastao blog Kultiviraj se, koji funkcionira kao nezavisna platforma za promišljanje kulture.
Ovogodišnja edukacija se sastoji od 5 radionica i praktičnog rada u sklopu Kultiviraj se bloga.
Edukacije će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 7. do 21. 1. 2019. od 18 do 20.30 sati u Hacklabu AKC Attack/ Medika.

Ovo je četvrto izdanje projekta Media Attack kojeg partnerski provode AKC Attack i Biro Radost uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za sport i mlade, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Edukacija uz radionice uključuju i samostalni rad uz vodstvo tutora, te se od polaznika očekuje da uz prisustvo na barem četiri radionice, samostalno u svom slobodnom vremenu izvrše zadatke na koje su se obavezali tijekom radionice.
Prijave su otvorene do 6. siječnja, prednost imaju oni koji se prijave prvi.
Radionice su besplatne za sve od 16 do 29 godina.
Za prijavu je potrebnu ispuniti prijavnicu koja se nalazi na linku goo.gl/Dd74dx

www.facebook.com/events/225377258370428/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content