Nezavisna izdavačka kuća Slušaj najglasnije: biblioteka Bratstvo duša Zdenka Franjića iz Zagreba poziva Vas na promociju knjige “Nimfonija” Darka Ždralovića Ždrala, u Infoshopu knjižnici Pippilotta (Pierottijeva 11, Zagreb) u srijedu, 27.ožujka 2013. s početkom u 16 sati.

Na promociji sudjeluju: autor Darko Ždralović Ždral, Leonina Lončar i Ivica Čevis.

O knjizi: “NIMFONIJA”

Knjiga sadrži erotsko-groteskne pjesme i dvije priče. Autor polazi od inspiracije Bukowskim i de Sadeom i stvara jedinstveni slikovni svijet, ujedno i kritiku suvremenog društva u osvit 21. stoljeća koje se još uvijek bori s istim starinskim stereotipima o ljudskog seksualnosti. Sadržaj knjige polemizira s katoličkom represijom potiskivanja i odricanja od seksualnosti, kao i s pretjeranim iskazivanjem seksualnosti – danas je moderno biti poput likova iz Seksa i grada, dok se u državi vode rasprave o uvođenju seksualnog odgoja u škole. Između te dvije krajnosti rađa se lirski subjekt odlučan rugati se jednima i drugima, što posebno naglašavaju njegove novotvorenice: apstivelebno, nimfonija, guzište itd. Izlaz iz obje krajnosti, pretjeranog potiskivanja kao i pretjeranog iskazivanja seksualnosti, nudi se upravo u mašti. Groteskna erotika koja prožima cjelokupno autorsko stvaralaštvo nije na hrvatskoj literarnoj sceni česta pojava, a u nju se upleću i motivi antičke književnosti te novotvorenice kao odlika stila ovog mladog autora, čineći tako specifikum njegova literarna svijeta i očuđujući ga za potencijalne čitatelje. Na promociji knjige čut ćemo autorsko tumačenje pjesama i upoznati se s njegovim rječnikom i humorom, te se svi zajedno dobro nasmijati.

O autoru: DARKO ŽDRALOVIĆ

Darko Ždralović, Slavonac bosanske krvi, rođen je u Pakracu 1987. na samo Silvestrovo. Nakon 18 godina školovanja u Novskoj, te dvije godine traženja, životno putovanje počinje u glavnom gradu upisavši Katoličko – bogoslovni fakultet na kojem se nije mnogo zadržao. Tek tri godine studiranja bile su dovoljne da shvati što zapravo želi u životu, a to zasigurno nije bilo predavanje vjeronauka. Vrativši se nazad u rodni kraj, nastavio je ostvarivati svoj san o pisanju erotsko humoristične poezije te proze koji je nestrpljivo čekao da izađe na vidjelo još od srednjoškolskih dana. Iako je 2012. godina najavljivana kao svršetak, za ovog mladog autora pokazala se godinom početka. Odlazak na slatki jug radi traženja posla, bio je presudan za početak ostvarenja životnog sna. Spletom okolnosti te uz mrvicu sreće, nakon dugo vremena izašlo je i prvo autorsko djelo naziva ˝Nimfonija¨ koje sadržava dvije pustolovne bajke prožete grotesknom erotikom te pjesme navedenog žanra uz dozu humoristične note.

Za više informacija, molimo kontaktirati:

Leonina Lončar

092/250-7297

leonina.loncar@gmail.com

Facebook event:

www.facebook.com/events/322163191239566/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!