Ovo će im biti prvi koncert od kako se klub nalazi na novoj lokaciji u sklopu Autonomnog Kulturnog Centra Medika, ali i zadnji koncert pred pauzu od pola do godine dana u kojoj neće svirati koncerte. Razlog tome je da obitelj Debelog Precjednika postaje bogatija za dva nova člana i mi im od srca čestitamo, pogotovo ponosnim roditeljima. Za vrijeme koncertne pauze bend će raditi na novom albumu.


DEBELI PRECJEDNIK / FAT PREZIDENT

(Osijek)

www.fatprezident.com

Nastali su davne 1994. godine u Osijeku i od tad ne prestaju sa svojim angažmanom na domaćoj i europskoj sceni. Svoju prvu i istoimenu singlicu izdaju 1996. godine za Dirty Old Records iz Požege. Nakon toga slijedi i prvi album, Rat (Her) Burnt His Record, s kojim odlaze na prvu europsku turneju. Zatim ih prate EP Tribute To Zli Farmeri i drugi studijski album Fist From East na kojem se nalazi jedna od njihovih najpoznatijih pjesama Farmersko Srce, za koju su snimili i videospot. Uskoro potpisuju za slovenski Moonlee Records i 2006. godine izdaju Through The Eyes Of The Innocent, koji postiže veliki uspjeh.

Kroz sve ove godine neprestanog sviranja i angažmana na sceni, Debeli Precjednik postaju jedan od najboljih hardcore punk bendova na Balkanu a i šire pa tako 2007. godine dobivaju Zlatnu Kooglu za bend godine u Hrvatskoj. Odsvirali su preko 500 koncerata te iza sebe imaju četiri velike europske turneje na kojima su dijelili binu sa najvećim imenima svjetske punk scene kao što su NOFX, SNFU, Lagwagon, Nomeansno, Toy Dolls, Me First And Gimme Gimmes i mnogi drugi. Oni koji su ih imali prilike vidjeti uživo znaju da su Debeli Precjednik eksplozivni, beskompromisni i da uvijek daju maksimum od sebe.

Nakon 6 godina pauze od snimanja, početkom ove godine izlazi im najzreliji album do sad s kojim se bend vraća svojim korijenima ali se i predstavlja u novom izdanju. Album se sastoji od 15 pjesama, 12 na engleskom jeziku skupljene pod imenom Bruto Slavo i 3 na hrvatskom jeziku nazvane po naselju iz kojeg je bend potekao, VBK.

NOISEFIGHT (Pula)

www.facebook.com/noisefight

Melodic hardcore punk bend, osnovan 2010. godine pod utjecajem Bad Religion, Rise Against, Ignite i sličnih bendova. Za sad imaju 10 autorskih pjesama i snimljen jedan videospot. Prije Noisefigt-a članovi su svirali u bendovima Frekvencija, Wrong Way, Spoiled IQ, Skepsis Positive i Newtone. Ovo će im biti prva svirka u Zagrebu.

PIČKE VRIŠTE (Zagreb)

www reverbnation.com/pičkevrište

Već poznata lica u našem klubu ovoga puta dolaze u malo izmjenjenoj postavi. Sredinom ove godine iz benda izlazi pjevač Cogi i na njegovo mjesto dolazi gitarist Ivek, a u igru na drugu gitaru ulazi Nino. Nakon nekoliko mjeseci teskih treninga u garaži vraćaju se na binu pokazati carevo novo ruho!

Od 22h, Koncert 22.30h, Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 Kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22), dok će na dan koncerta koštati 40 Kn.

Debeli Precjednik – Moja su koljena umorna od moljenja (official video)

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content