klub:
Popay [Kingston]
Chakka [Zion Crew]
Dub Insula [Bamwise / Brain Decay]

Lindarski In Dub / Kirg / Zmayo

chakka’s:
In-Grid [Trip To Zion]
Akira / Pelks

video:
Tanja / Wild Bronco

OD 22H UPAD 20 PRIJE/30KN POSLIJE PONOĆI

INFO:

Popay
www.myspace.com/payp-o
www.myspace.com/kingstonsoundsystem

Iza imena Popay krije se Saša Ostojić, koji se glazbom bavi jos od tinejdžerskih dana kada je svirao u lokalnim slavonsko-brodskim bendovima. Dolaskom u Zagreb 2000.-te kreće sa svojom raggamuffin karijerom u Kingstoned Crewu. U početku Popay nije snimao u studiju nego je oblikovao i gradio svoj stil na dancehall/reggae/jungle zabavama, što mu je kasnije olakšalo studijski posao. Uz Kingstoned Crew, koji je Popayev i matični sound system, surađivao je i sa drugim izvođačima kao sto su: Radikal Dub Kolektiv, Roots in Session, Germaican Sound, Edo Maajka, Filip Motovunski, ST!lness, Ajs Nigrutin, Timbe, Sky Wikluh, Digitron Soundsystem, Diyala, Bamwise itd…Za Kingston izdaje dva singla “Reggae Zika” 2005., “Mijenja se klima” 2006., i njegov prvi album “Ovdje i Sada” koji je objavljen u lipnju 2007. a zajedno s MC Chakkom objavljuje album kućne izrade „Skvot i komšiluk vol.1“ posvećen Autonomnom kulturnom centru Medika, gdje je uostalom i snimljen. Popay je gostovao na mixtapeovima u Srbiji, Bosni, Sloveniji i Hrvatskoj, i prvi je domaći MC koji je objavljen na riddim albumu (Europe Rodeo Riddim u produkciji Seed Music). Isto tako, Popay je već nekoliko godina voditelj programa na glavnom stejdžu Seasplash Festivala.

Chakka

www.myspace.com/oldpsychomc
soundcloud.com/chakka-1

MC Chakka zivi u Zagrebu, gdje danas vokalno podrzava nekoliko DJ i live drum’n’bass, dub ili dubstep izvođača. Paralelno sa Zionom, radi na svom prvom samostalnom izdanju i jednom zanimljivom hip-hop projektu uz veliku pomoc MC Popaya i Kingstoned Sounda (već navedeni „Skvot i komšiluk vol.1“). High Tone, Bamwise, Tobogan, Joke, ST!llness, Jahkozza, Digitron Sound System, OBF Sound, Jah Free, Chatko, Rahmanee, Filip Motovunski, DandeLion, Irie Revolution, Beat Busters Crew, Bateria SanbaNSa, The Scientist su samo neka od imena ljudi sa kojima se pravovremeno nashao u muzičkoj gabuli i sa kojima je viđan po festivalima širom Balkana te zemljama bezviznog režima…

Dub Insula
www.myspace.com/dubinsula
www.myspace.com/bamwisedub

Osim što je prvenstveno vokal i klavijaturist u zagrebačkoj dub-elektro grupi Bamwise, Dub Insula često nastupa i kao MC na raznim klupskim večerima širom Hrvatske. Isto tako, čini polovicu Breakomora & Demonaut dvojca u breakore projektu Brain Decay.

In-Grid
www.myspace.com/triptozion

In-Grid je nova nada Trip To Zion kolektiva. Urednik je i voditelj Dubar emisije na SC radiju.

Zmayo
www.myspace.com/zmayo_dj
soundcloud.com/zmayo
www.last.fm/user/zmayo

Uglavnom breaks dj, rezident i organizator Pistolero tuluma. Zaljubljenik je u glazbu općenito i voli sve i svašta: stoner rock, jazz-funk, breakbeat, dubstep, drum’n’bass, techno, elektro, psy-trance, dub, reggae samo su neki od stilova koje nastoji pratiti i koji direktno ili indirektno utječu na njegove setove koji se mogu otprilike opisati kao eklektična psy-tech-breaks mješavina. Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu. Dijelio je pozornicu i bio podrška izvođačima kao što su: Eat Static, Digitalis, Dendron, Santos, Robosapiens, Freestylers, Saiko-Pod, J-Bass, Tricky-D, Amb, Hoodwink, Kirdec, Lomo, Transglobal Underground, LuQas, Hedflux, Far Too Loud, Radikal Guru, Neurodriver, Monk3yLogic, Mike Method, Ozric Tentacles, Rennie Pilgrem itd.

Kirg
soundcloud.com/pistolerobreaks/kirg-live-dj-set-pistolero-medika-02-07-2010

Dugogodišnji Pistolero rezident i jedan od pionira nuskoolbreaks zvuka u HR. Vrtio je širom Hrvatske i regije, te dijelio pozornicu sa mnoštvom faca kao što su Eat Static, Digitalis, Santos, Neurodriver, Far Too Loud, Hedflux, LuQas, Rennie Pilgrem itd. Voli malo žešći zvuk, a njegovi su setovi pun pogodak za svakog plesača…

Pelks
www.myspace.com/pelks_zg

Pelks je Pistolero rezident već više od godinu dana i jedan je od najtalentiranijih dj-eva u Hrvatskoj. Bez problema i tehnički dotjerano vrti razne stilove, pogotovo breakbeat i psy-trance uz povremene izlete u minimal-tech vode.

Akira

www.myspace.com/dj_akira69
www.mixcloud.com/AkIrA

Akira je neko vrijeme vrtio breakbeat da bi u posljednje vrijeme uglavnom vrtio psy-prog varijantu.

Lindarski

Lindarski dolazi iz istarskog Lindara. Vrtit će uglavnom francusku dub školu.

web info:
pistolerobreaks.org / reggae.hr / terapija.net / trancepleme.com / kingston.hr / pierottijeva11.org

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content