**********************************************************

PISTOLERO FREESTYLE EDITION na 3 floora @ AKC Medika [Attack / Surogat / Mikro] / 19-05-2023 / 21h – 08h

**********************************************************

U petak 19.5.2023. Pistolero ponovno trese mračne zidove AKC Medike, ovaj puta u Freestyle izdanju. Mjuza će grmiti na 3 flora uz nastupe velikog broja kvalitetnih izvođača, a odvrtiti će se hrpa raznih elektronskih stilova. U Attacku će odzvanjati psybass, darkprog, psytrance i tekno kombinacija, a nastupaju Klaada, Odmorise, Haktal, Atomic Hive i Errortek uz video podršku Hybrid VJ ekipe. U Surogatu Val Vashar, Zmayo, Kontra, Kris i Zbvx vrte techno, breakbeat i dark electro uz neizostavnu VJicu Wild Bronco, dok će u Mikru grmiti bass, dub, tribal beatovi koje će isporučiti Kordoom HiFi, Homegrown Sound, Lo Peaks, Looney Grandpas i M.I.L.E, dok je za video je zadužena VJ Metamorph. Parti počinje u 21h, a upad je 7 eura u pretprodaji (Entrio), a 10 eura na ulazu u dvorište Medike.

**********************************************************

FULL LINE UP:

ATOMIC HIVE [Forestation] / ERRORTEK [Smotek] / HAKTAL [Pistolero / Hybrid] / HOMEGROWN SOUND [Wodland Rec / Homegrown] / KLAADA [Mindspring Music] / KONTRA [Hartera / Radio Roža] / KORDOOM HIFI [Kordoom HiFi Soundsystem] / KRIS [Surogat] / LO PEAKS [Jahstice Sound / Bamwise] / LOONEY GRANDPAS [Mindspring Music / Visionary Shamanics] / M.I.L.E. [Dubokotoplo / El Tunel] / ODMORISE [Red Riding Hood] / VAL VASHAR [Zenon Rec / MoDem] / ZBVX [Pistolero] / ZMAYO [Pistolero] / HYBRID VJs / VJ WILD BRONCO / VJ METAMORPH

**********************************************************

@ ATTACK -> Psybass / Dark Prog / Psygressive / Psytrance / Tekno / Acid

KLAADA [Mindpsring Music]

Klaada stvara glazbu temeljenu na drevnim i suvremenim inspiracijama, stvarajući simbiozu konsonantnog, disonantnog, organskog i digitalnog kroz koju pokušava pronaći smisao samog zvuka. Kontinuirano istraživanje i stalno redefiniranje sebe načela su Klaadinog stvaranja i zato nikad ne znate kakav zvuk možete očekivati od njegovog novog izdanja. Paleta zvučnih izričaja koje istražuje i nudi je izuzetno eklektična, od psychilla s utjecajima klasične i filmske glazbe, preko psyduba s etno utjecajima, od progressive psytrancea do dark fullona pa sve do šumskih psihodeličnih avantura. Njjegov glazbeni opus čine tri psihodelična downtempo albuma objavljena na američkom Mindspring Musicu, psytrance EP sa Sunna Recordsa, nekoliko remixeva i traka razbacanih po raznim labelovima, a nedavno je izašao i album Klaada remixeva, također na Mindspring Musicu. Klaada je akademski obrazovan glazbenik koji u produkciji često koristi mnoštvo organskih instrumenata poput čembala, violina, viola i kontrabasa, član je etno/tribal grupe Balkalar, a legenda kaže da je kao klinac je upao u kotao rakije i iz njega iznikao sa superbalkanskim moćima s kojima etno motivi nalaze način da se usade u pukotine psy glazbe.

www.soundcloud.com/klaada

ODMORISE [Red Riding Hood]
Iz Pule dolazi Odmorise, dugogodišnji strastveni zaljubljenik u glazbu, a posebice u plesne podije i energiju koju stvaraju neovisno o subkulturi kojoj pripadaju. Član je perspektivnog Red Riding Hood kolektiva koji uspješno približava psihodeličnu glazbu lokalnoj publici, a zadnjih nekoliko godina, osim organizacije, sve češće zalazi i iza DJ pulta te bilježi nastupe na eventima i festivalima po Hrvatskoj gdje ovisno o prilici i tematici prilagođava vrstu psihodelične muzike, a na Pistolero Freestyel Editionu predstaviti će se svojom darkprog/psygressive selekcijom.

www.soundcloud.com/mo-peloza

HAKTAL [Pistolero / Hybrid]
Haktal, osim što je tonski tehničar/inženjer, intenzivno je i strastveno uključen u organizaciju audiovizualnih događanja u Zagrebu, a njegov dom je Akc Attack gdje sudjeluje u organizaciji s Pistolerom i Hybrid ekipom, dok u rodnoj Koprivnici organizira GuerillaGroove serijal. Većina njegovih selekcija fokusirana je na mračniji, groovy, hipnotički i breakish psytechno, psygressive i darkprog, a povremeno uskoči u i psytrance vlak gdje kombinira fullon, twilighta i forest podstilove, a svojom pomno probranom selekcijom, koja miriše na mrak, ništa ne ostavlja slučaju.

www.soundcloud.com/haktal

ATOMIC HIVE [Forestation]
Atomic Hive je školovani audio inženjer koji u slobodno vrijeme selektira po mračnim zakutcima psytrance spektra, a počeo se baviti DJ-ingom okrenut prema težoj i masnoj strani tehnoidnog drum’n’bassa. Također je član Kaoslab kolektiva ali i E-Ka Crew-a gdje vrti hi-tech i psycore kroz svoj alter ego -> Atomitek.

www.soundcloud.com/470mic

ERRORTEK [Smotek]
ErrorTek je strastveni tekno brijač i ljubitelj acid zvuka kojem nisu strani ni izleti u techno vode. Član je Smoteka, tekno ekipe osnovane s ciljem promocije tekno scene i kulture free partija.

www.mixcloud.com/error_tek

Video by HYBRID VJs

www.facebook.com/psy.hybrid

**********************************************************

@ MIKRO -> Dub / Bass / Tribal

KORDOOM HIFI [Kordoom HiFi Soundsystem]
Kordoom HiFi dolaze iz Karlovca i Duge Rese, i nakon godina organiziranja i posjećivanja metal/punk koncerata, dub sessiona i sve češćih rasprava o studio tehnikalijama dva člana doom benda Left to Starve i dva audiofila, krajem 2020. izgrađuju prvi kordunaški sound system. Fokusirani su na na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, a strastveni su oko svih foundation stilova. Selekcija im obuhvaća puno toga, od zlatnog doba JA Rootsa, preko UK Rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku. Organiziraju i Dub Affair sessione na kojima su ugostili Ras Muffeta, Henryja Skenga aka King Pharaoh, Chrisa Re-Ignitiona i mnoge domaće selektore

www.soundcloud.com/kordoomhifi

HOMEGROWN SOUND [Woodland Rec / Homegrown]
Homegrown Soundom osnovao je Karlo 2011. godine s misijom širenja dobrih vibracija. Tada je prvi put nastupio u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu, a 2016. godine, Homegrown Soundu se pridružuje MC Mia. Organizatori su i Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise, a tijekom godina ugostili su izvođače kao što su O.B.F. Sound System, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar i Vibronics, a planovi za budućnost nikad se ne prestaju kuhati. Uz brojna gostovanja na festivalima i partyjima u Hrvatskoj i Europi, Homegrown Sound 2017. izbacuje prvo izdanje na Woodland Recordsu i nakon toga se sve više fokusira na vlastitu produkciju i nova izdanja, što je rezultiralo nizom limitiranih vinilnih dubplatea i digitalnih izdanja.

www.soundcloud.com/homegrown_sound

LO PEAKS [Jahtice Sound / Bamwise]
Lo Peaks je vrlo svestran gospodin. Osim što svira bas u Bamwiseu, odličnom elektro-dub bendu, polovica je Jahstice Sounda kojeg čini zajedno sa Dr.Obijem, često surađuje s Dubolikom, nekad davno bio je rezident i supokretač kultnog DubStepKlub programa, a ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da je vrhunski ton majstor i audio inženjer, te vodi brigu da bendovi poput ABOPa, Nipplepeoplea ili Cinkuša zvuče vrhunski na binama širom regije. Njegovi su setovi, kao i vlastita produkcija, kombinacije dubwise-reggaewise emocije sa opakim bassom. Cijeli taj koktel Lo Peaksovih vrlina garantira uživanciju za uši i mrdanje bokovima na svakom tulumu gdje Lo Peaks nastupa.

www.soundcloud.com/lo-peaks

LOONEY GRANDPAS [Mindspring Music / Visionary Shamanics]
Looney Grandpas nastaje kada producent (Emir Čehaić) i perkusionist (Goran Goldberger) udružuju snage u svojoj strasti prema etno, world, dub i chill zvukovima, a njihova je glazba kombinacija tribal elektronike, world musica, duba i udaraljki uživo. U jednom trenutku zvuče kao Shpongle u najboljem izdanju, dok već u sljedećem trenutku opako rokaju po dubčini, a u zajedničkom radu objavljuju glazbu na etiketama kao što su američki Mindspring Music ili britanski Visionary Shamanics. Emir je još tamo 2003. godine objavio prvu ploču sa svojim tech projektom Shuma, iza čega su objavljena brojna izdanja na Tribal Visionu, Beef Recordsu i Gastspielu. S druge strane, Goran je vrhunski bubnjar, član je Zlih bubnjara te često nastupima na festivalima, kazalištima, ali i, s obzirom na svoju društvenu angažiranost, prosvjedima.

www.soundcloud.com/looney-grandpas

M.I.L.E. [Dubokotoplo / L Tunel]
M.I.L.E. je kultno i neizostavno ime zagrebačke DJ scene, kopa glazbu od kasnih devedesetih i od tada kontinuirano vrti na velikom broju festivala te u hrpi klubova. Rezident DJ je i organizator na programima Dubokotoplo i L Tunel, a nekad davno i na (tada) popularnom Groodanju. Njegovi su setovi, ovisno o prilici, šarena, svemirska, eklektična i organska tribal bomba u kojoj kombinira stilove kao što su breaks, house, afrobeat, tribal, tech, downbeat, psydub/dub, electro, disco i funk uz raznorazne fuzije.

www.soundcloud.com/m-i-l-e

Video by VJ METAMORPH

**********************************************************

@ SUROGAT -> Techno / Electro / Breakbeat
VAL VASHAR [Zenon / MoDem]
Val Vashar već godinama neumorno radi na širenju trens kulture unutar i izvan granice Hrvatske, počeo je u ekipi Ministarstva Psihodelije, label DJ je Zenon Recordsa i neizostavni dio organizacije Modem festivala. Jednako se dobro snalazi u raznim psihodeličnim stilovima poput psygressiva ili techna, a iako se njegov DJ pseudonim uglavnom veže uz psytrance, njegov je glazbeni potpis uvijek bio tehnoidan i minimalistički.

www.soundcloud.com/val_vashar

KONTRA aka STIKK [Radio Roža / Hartera]
Kontra (aka Stikk aka E Moj Selasije) je riječki DJ, jedan od urednika i voditelja Radio Rože, organizator mnoštva partija na Harteri i vječno (ne)umorni rejver. Glazbom se bavi od djetinjstva, a kao selektor bira široki spektar stilova, od stepper duba, preko psytechna i darkprog/psygressiva do noćnih full on tonova, a u Surogatu će odvritit elektro/breakbeat set.

www.soundcloud.com/stikk

ZMAYO [Pistolero Rec]
Zmayo je pokretač i selektor Pistolero Recordingsa, zagrebačke etikete za freestyle elektroniku na kojoj glazbu objavljuje mnoštvo producenata sa svih strana svijeta. Također je rezident DJ i organizator na Pistolero eventima, a kao DJ, premazan je svim mastima, te mu se setovi, ovisno o prigodi, kreću u rasponu od techna, darkproga i svemirskog psytrancea, preko masnog free tekna, do kombinacije prljavog dark elektra i mračnog breakbeata.

www.soundcloud.com/zmayo

KRIS [Surogat]
Kris je već neko vrijeme na sceni, često nastupa u Surogatu, ali i u drugim zagrebačkim klubovima, a njeno je glavno oružje techno uz tribal, acid, electro i industrial primjese.

www.soundcloud.com/delkris

ZBVX [Pistolero]

ZBVX je DJ alias VJice Wild Bronco koja će se ovaj put, osim u VJingu, okušati i za DJ pultom

Video by VJ WILD BRONCO

www.facebook.com/pistolero.recordings

**********************************************************

Powered by Pistolero Recordings @ AKC Attack.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content