Usubotu, 7.3., ranojutarnje sunce izvuklo je Atakovce iz toplih kreveta i dovuklo ih u Heinzelovu 33. Došlo je vrijeme da otvorimo vrata našeg prostora. U 11 h je počeo brižno isplaniran program otvorenja, koji je izgledao nekako ovako:
U 11 h smo krenuli polagano, ali sigurno, i to s mini buvljakom na kojem se moglo kupiti sve, od prišivke do šalice, ali se ponešto moglo i prodati. Bilo je tu svega i svačega, a između ostalog i štand na kojem se moglo učlaniti ili podići dugo željene iskaznice. Tu se također mogao pokupiti novi i sasvim drugačiji treći broj Attack njuzletera. Točno u podne je održana press konferencija, ali su nas novinari oduševljeni prostorom nastavili gnjaviti dugo nakon toga. No, ovaj put ćemo im oprostiti jer su izašli pohvalni novinarski članci i TV prilozi o Attacku.
Usporedo s buvljakom događalo se još mnogo toga. Uz muzičku i vizualnu podlogu (izložbe fotografija) u radioni je bila instalacija DAKLELOSOSA uz video projekcije koje su počele u 12:45. Na dva televizora mogao se pogledati SCHMRTZ talk show, dokumentarac “Seven songs for Malcolm X”, video produkcija radija B92 kao i izbor filmova Mirovnih studija. U 14 h u radionu su se zgužvali BEZ AMBALAŽE sa svojom instalacijom pod nazivom “Rajski vrt 2000”.
U 15h muzičku podlogu je zamijenio live p rijenos RADIO ATTACK emisije, drito s Radio Studenta.
Točno u 17h je završio buvljak i senzacionalnim rezanjem vrpce (iako nije bilo vrpce niti škara) smo službeno otvorili prostor za javnost. Nakon toga je već ozbiljno počela neozbiljna čagica, a do 20h je bilo još nekoliko performancea. Prvi su nastupali KUGLA s jednim dijelom performancea “Sin”, potom su nastupale simpatične djevojke pod imenom “NOT YOUR BITCH” sa performanceom “Gole i ćelave”, a poslije su se publici predstavili MENERIK izvedbom hommage Living Theatra. Uslijedila je modna revija modne grupe Tatjane Tomić koja je bila parodija na “Kama sutru”. Čak i poslije toga, bilo je još. Nastupila je grupa pod nazivom KILO VAKUUMA, a na njihovu svirku se nadovezao performance U.B.I.ja koji su meditirali, špricali publiku suzavcem i činili ostale nepodopštine. Na svu sreću bez većih posljedica, osim pokoje suze u oku. Uz sve to moglo se dobro pojest i popit, a bogami i proveselit te pročagat. Nažalost ne do kasno u noć (kako to obično biva) nego do 1h.
Nakon otvorenja Attack je aktivno krenuo s programom. Ako ne vjerujete, dođite i uvjerite se. Petra
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content