NED – 22.5.

OLD FLINGS (Asheville, SAD)

Sa ulica dalekog Ashevillea stižu Old Flings, bend kao stvoren za ognjištare i ostale koji se s nostalgijom prisjećaju devedesetih. Dakle, tko voli Samiam, Jawbreaker, Texas is the Reason ili Alkaline Trio, zavoljet će i Old Flings.

Poprilična količina hvaljenih izdanja i odrađenih turneja sugeriraju da bi se moglo raditi o sjajnom bendu koji je čak u stanju svoje pjesme odsvirati bez grešaka i raspadanja! A kad smo već kod raspadanja, neka se zna da im je ovo posljednja turneja – nakon povratka u SAD, momci će odraditi još jedan gig i nazvati to danom, tj. raspustiti bend. Stoga, dođite pogledati Old Flings ili kasnije požalite!

oldflings.bandcamp.com/
oldflings.tumblr.com/
www.facebook.com/oldflings/

SPILL (Lancaster, SAD)

Spill su trio kratkovidnih nezavisnih rokera koji su podosta slušali bendove čije ime također počinje na “S” – Superchunk, Sebadoh i Seaweed, a naslućuju se i utjecaji čija imena počinju drugim slovima, npr. Archers of Loaf, Dinosaur Jr., Weezer i tako dalje… uglavnom, pošten indie rock, kao da je iz 1996. Tekstualno, Spill se dotiču omraženih šefova, slomljenih srca, zatupljujućih poslova, smisla života i ostalih problema koji more radničku klasu, a i šire, tako da će se u njihovoj lirici zasigurno pronaći mnogi!

Prošle godine izdali prilično dobar EP za Broken World Media, a LP je snimljen i samo što nije.

brokenworldmedia.bandcamp.com/album/spill
spillband.tumblr.com/
www.facebook.com/spillrock/

PORTOROŠ (Graz)

Graz je kao Požega – istih petero ljudi svira u 37 različitih bendova. Tako je i u slučaju grupe Portoroš, čijim smo članovima već ranije pristojno pljeskali te uputili poneki neartikulirani uzvik odobravanja kad su ovdje svirali u bendovima poput Remedy, Catholic Guilt te Liberation Service.

Za razliku od spomenutih, Portoroš njeguju nešto mekši izričaj, 90s emo/indie, što bi rekli naši stari, stoga ih je najlakše usporediti s prvacima osjećajnog zvuka kao što su Lemonheads, Built to Spill, Sunny Day Real Estate ili čak Mineral!

en.wikipedia.org/wiki/Portorož

SILK (Zagreb)

Svjež trio sastavljen od člana Ill Winda, člana Mořa i člana nikad prežaljenih pleterničkih Loonaticsa. Kažu da sviraju shoegaze, a s obzirom na reputaciju članova, nema sumnje da se radi o izvrsnom bendu, što će na svom premijernom koncertu zasigurno i dokazati. Bez pritiska, dečki…

VRATA 21h // UPAD 35 KN

www.facebook.com/events/505195183001615/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!