ČET – 16.2.

Iblis je rekao da su filmovi o stoner doom sceni sjajan način da se omladini objasni podrijetlo zvuka.

Nakon što je preletio pustinju i pokazao svima kako su zvuk stvarali stari panxi navučeni na acid, sada dolazi na jednu obuhvatniju ideju. “Postoji i druga strana priče pa nastavimo ratnike psihodelije zabavljati filmom i improvizacijama;” kaže zadovoljno samome sebi.

Pred vratima hrama je nova zajebancija, stižu Sokoli, pseta i dronaža!

▼Such hawks, such hounds: projekcija dokumentarca▼

Jessica Hundley i John Srebalus, SAD, 84 min

▼Sokoli, pseta i dronaža jam sessions▼

live inna stoner/doom/psych/sludge/kraut/postmetal style

Offcycles kolektiv u suradnji s AKC Attackom 16.2.2017. nastavlja prošlomjesečnu ideju glazbene edukacije i improvizacije posve različitih mistika koji svetkuju i štuju rif već dulje vremena.

Nakon razvoja desert zvuka, odmičemo se na meta razinu u kojoj se kroz svjedočanstva svih krucijalnih ljudi sagledava razvoj psihodeličnog početka koji je naposljetku stvorio preduvjet za stvaranje onoga što danas nazivamo doom scenom u svim svojim oblicima. Ponovno ćemo klub pretvoriti u kino dvoranu, uz neki zalogaj ukusne hrane i dim, kako bi užitak bio potpun.

Umjesto kokica jedemo pasulj npr.

Gledati ćemo Such Hawks Such Hounds: Scenes From the American Hard Rock Underground koji je snimljen 2008. i slovi za jedan od najboljih rockumentaraca koji prikazaju rađanje žanra. Kroz same početke PENTAGRAMA, SAINT VITUSA, EYEHATEGOD-a i tko zna koga sve ne nas vode sami članovi bendova uz sjedočanstva iz prve ruke.

Potom, kao i prošli puta, na stage slažemo instrumente i krećemo u još jedan sound clash psihodeličnih i sporih rifova. Nećemo imenovati sve bendove i članove ali ćemo reći da smo zadnji puta imali prilike čuti čudne hevi dab stonerice koja se na momente pretvarala u ambijentalni blek metal i potom se ponovno vraćala u dronažu. Ne znamo gdje će nas odvesti rif, a ovoga puta pozivamo sve muzikaše da nam se pridruže. Dakako u štovanju psihodelije.

Apeliramo još jednom na ostavljanje suptilnosti pred vratima Attacka, a unutar kluba slavimo teške i pomračene riffove!

▲ Ulaz: 19.00 ▲

▲ Such hawks, such hounds, projekcija filma: 20.00 ▲

▲ Pseta, sokoli i dronaža : koncert : 21.30 – 0.30 ▲

▲ Kraj: 01.00 ▲

Ulaznice po cijeni od 10.00 kn će se moći kupiti na ulazu kluba! Samo zato jer ni sami nismo sigurni kako objasniti improvizaciju nadležnim tijelima (ZAMP npr.)!

Koncert organizira:

Offcycles kolektiv // offcycles.org

www.facebook.com/events/414811238865176/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content