NEDJELJA 29.05.2011.

AKC Medika, Pierottijeva, www.attack.hr

OD 21H, UPAD 30 KN

BEAR CLAW (Chicago, SAD)

Bear Claw-ovo 3. izdanje “Refuse This Gift” rezultat je eksperimentiranja tijekom suradničkog pisanja u vremenu od više od tri godine od zadnjeg izdanja albuma na etiketi SickRoom Records. Svjesni napor je napravljen u vidu korištenja više dinamike, kao i više pridavanja pažnje aspektu vokalne izvedbe na navedenom izdanju. To je rezultat zrelosti i iskustva u prepoznavanju toga gdje je bend bio i gdje se kreće te kamo želi dospjeti. U proces pisanja ove ploče uključen je pravi grupni napor te sati i sati prikupljanja ideja, potpunog istraživanja, razvijanja, te konačnog organiziranja u konkretne pjesme.

Refuse This Gift je snimio Steve Albini u Studio A svog Electrical Audia u Chicagu. Ovo je treći album koji je snimio Steve sa Bear Claw i rezultat je gotovo savršen zvučni prikaz benda. Jasnoća i moć uhvaćeni na ovom izdanju su rezultat otvorenog i udobnog, ali i organiziranog i direktnog pristupa snimanju koji su Bear Claw i Steve dalje i dalje rafinirali sa svakim novim projektom.

Krajnji rezultat koji se nalazi na Refuse This Gift predstavlja najviše kohezivno i teksturalno raznovrsno izdanje za bend do danas. Savršen brak melodije, dinamike, zapetljanih ritmova, smjene raspoloženja unutar pjesama uz održavanje tradicionalnog agresivnog napada s tupim instrumentima u vidu 2 bas gitare i bubnjeva čine kamen temeljac ovog benda i spomenutog izdanja.Linkovi:

bearclaw.bandcamp.com/
www.facebook.com/BearClawChicago
www.bearclawrock.com/

SELF-EVIDENT (Minneapolis, SAD)

Trio iz Minneapolis-a, Self-Evident, proveo je dvije godine od posljednjeg izdanja, 2007. godine ” Self-Evident“, svirajući po SAD-u. Snimljeno u travnju 2009. s dugogodišnjim producentom, Carl Amburnom, rezultat je njihov peti LP (treći za izdavačku kuću Doubleplusgood) “Endings” : bendov očito najbolji i najrafiniraniji rad.

Na “Endings”, bend upreže svoju sposobnost da stvaraju glazbu koja je i teška i melodična, sve u formi kraćih pjesama strukture koje savršeno odgovaraju zbijenom te uglađenom izričaju benda. Sve pjesme su spoj svih tih elemenata i još uvijek zadržavaju strukturu ispod 3 minute. Glazbeno, bend nikad nije zvučao složenije i kohezivnije. Gitara i bas gitara su savršeno sinkronizirane, dok zamršeno bubnjanje upotpunjuje sliku.

Dok je besprijekorna glazbena međuigra benda karta na koju igraju, vokalno transformiranje pjesama na albumu su kombinacija melodije te agresije koji se usklađuju s glazbom. Pjesme definitivno veličaju napetost u vokalnom izričaju.Mnoga imena i oznake se korištene za opisivanje Self-Evident tijekom godina. Nazovite to math rocka, post-hardcore, ili samo običan rock. “Endings” je zvuk benda koji se i dalje razvija te prkosi kategorizaciji.Linkovi:

www.self-evident.net/
www.facebook.com/pages/self-evident/67360819800

Video:
www.self-evident.net/site/on/videos

OD 21H, UPAD 30 KN

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!