NOĆ PERFORMANSA večer sa 7 performansa i instalacija… u sklopu…
PERFORACIJE – TJEDAN IZVEDBENIH UMJETNOSTI 2010

Nova i decentralizirana produkcijska klima,
interdisciplinarnost, granična i prijelazna
umjetnost fokus su ovogodišnjeg festivalskog
izdanja.

Nova i decentralizirana produkcijska klima, interdisciplinarnost, granična i prijelazna umjetnost fokus su ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

SINIŠA LABROVIĆ, Ka horizontu
Autor je brojnih performansa primarno društveno angažiranog karaktera koji se odlikuju istodobno suptilnom i britkom kritikom suvremenog života, svakodnevice i kulture medija, a ovoga se puta poigrava idejom klimatskih promjena, ali i evolucije društva općenito.

SLAVEN TOLJ: Kako se ponovo zacrveniti?
Poznati dubrovački umjetnik istražuje ideju emocionalne praznine dotičući se same fizičke reakcije na osjećaje ili nedostatak osjećaja srama, ne pamteći kada se posljednji put zacrvenio.

ŽELJKO ZORICA, Misa za Jamesa Leeja
Lee kontroverzna osoba koja je pokušavala obraniti Planet Zemlju od ljudi. Misa za Jamesa Lee-ja je amalgam tekstova, vijesti, snimki i mišljenja o Jamesu Lee-ju. Misa je društvo koje gradimo i u kojem živimo.

DRAGIĆ “My hands are clean”
Koliko vrijedi jedna čaša? Koliko vrijedi jedna čaša u pustinji? Nešto vrijedi onoliko koliko smo spremni dati za to. Dok litre vode nestaju u odvodu, negdje postoji balistička raketa koja će jednom poletjeti u ime par kapi.

FILIP JOVANOVSKI “28.03.1934”.
Ova instalacija je zapravo rekonstrukcija značajnog trenutka u povijesti grada Bitole – koktel zabave, u elitnim krugovima poznate pod imenom „koktel za (najmanje) dvoje ljubavnika“. Zabavi je prisustvovalo 335 Bitoljana, od čega 34 heteroseksualnih parova, 16 istospolnih parova, 67 trojki te 24 osobe nedefiniranih sklonosti.

OLIVER JOSIFOVSKI „Requiem za … 28.03.1934“
Oliver Josifovski od 2000. godine počeo je graditi sustav kojeg je nazvao Olistaklofoni, koji radi uz pomoć ponavljanja vibracija (oscilacija) tijela koje proizvodi zvuk u jednoj sekundi. Broj ovih oscilacija naziva se frekvencija i mjeri se u hertzima (Hz).

DANIEL ŠURJAN “Ekološki uzgoj”
Daniel Šurjan u svojem se radu bavi promišljanjem umjetnosti, odnosa objektivnosti i subjektivnosti, kulturološkog programiranja itd. kroz fizičko tijelo. Ono je i glavna preokupacija svih promišljanja i neiscrpna motivacija i inspiracija njegovih performansa i video radova.
After neobavezna muzika i pivo

www.perforacije/.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content