Pridružite se Literarnom kružoku Proezlotta i prošetajte poeziju po ulicama grada! Pjesnička karavana kreće u 21 sat od Matoševa kipa, a obići će spomenike i ulice nazvane po poznatim pjesnicima, te na svakoj lokaciji pročitati nekoliko pjesama dotičnog poete. Finale ovog kratkog izleta bit će u AKC Attack.

21.00 – 23.00

Poezija na ulice! (u organizaciji Infoshop knjižnice Pippilotta, Pierottijeva 11, AKC Attack)

Zagreb centar

Prošetajte poeziju po gradu! Pridružite se pjesničkoj karavani koja će središtem Zagreba obići spomenike i ulice nazvane po poznatim pjesnicima, i na svakoj lokaciji pročitati nekoliko pjesama dotičnog pjesnika. Karavana kreće u 21 sat sa Strossmayerova šetališta, od Matoševa kipa, preko Cesarčeve ulice do Šenoina kipa, da bi se potom Palmotićevom i Jurišićevom ulicom usmjerila prema Gajevoj i Bogovićevoj ulici te spomeniku Petra Preradovića, nakon kojeg će se prisjetiti Vladimira Vidrića te uputiti prema spomeniku Tinu Ujeviću. Nakon što je karavana napustila Ujevića, Gundulićevom preko Frankopanske žuri do dva trga – Marulićevog i Trga braće Mažuranić. Očekivano trajanje šetnje je dva sata, a svi su pozvani da se pjesničkoj karavani pridruže, bilo dajući potporu, bilo aktivnim sudjelovanjem u čitanju. U prilogu se nalazi i karta sa označenim smjerom kretanja!

23.00 – 01.00

Infoshop knjižnica Pippilotta, Pierottijeva 11

Za kraj pjesničke šetnje predstavlja se zajednički projekt Literarnog kružoka Proezlotta u prostoru Infoshopa knjižnice Pippilotta.

Sudjeluju: Literarni kružok Proezlotta

(Organizator: Infoshop knjižnica Pippilotta, Pierottijeva 11, AKC Attack)

Više na  nocknjige.hr/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!