Homegrown Sound vam priprema još jedanu nizu plesnjaka punih dubokih bass linija i veselih ritmova! Ovogaputa dolazi nam kolektiv DJ-a iz Sarajeva – Bass-Ul-Ulema, a kaopodrška tu je Kultura basa, Nezavisna tepsija i Homegrown Sound.

Nezavisna tepsija jesociološko-kulinarsko-muzički projekt nastao 2009. godine u svrhupromocije altenativnog kulinarstava i kulture. Glavni sastojci kojetepsija kombinira su roots i dub melodije uz neizostavne mirodije tesve skupa nerijetko rezultira transom.

Bass Culture slovi za naš najstarijisoundsystem, u čemu ide prilog činjenica da je osnovan sada većdaleke 1999.g. Njihov glazbeni izričaj obiluje roots – reggae, UKdub i electro/ dub zvukovima. Bass Culture se sastoji od višečlanova, a to su: Gjuro (selector), Ilko (selector), Dr Ben(selector / MC), a na nastupima im se pridružuju Nino (percussions),Goldi (percussions), Ras Tweed (MC). Unazad devet godina nastupili suna mnogobrojnim festivalima kao što su Seasplash Pula (+ Ras Tweed),Soča Riversplash (Slovenija), Multikultura (Rovinj), Garden (Zadar),Hartera (Rijeka), ZWRF, In Music(+ Ras Tweed), a i održavali su svojevečeri u zagrebačkim klubovima Močvari (1999. – 2001.) i Pauku(2002. – 2004.).

Bass Ul Ulema je ekipa iz Sarajeva koju čine trojica bassenztuzijasta – Monodread, Vital Echo i Singjay NoSmoke, svaki na svojoriginalni način influensiran dubom. Prvo zasjedanje ulemaša sedogodilo  2009. godine u legendarnom sarajevskom klubu Access,kada Monodread, već vrlo aktivan producent/organizator (savuvi soundsystem, dubzone202) predvodi Ulemu. S vremenom se Mono udruži sdubmakerima Echom (producent) i NoSmokeom (muzičar/vokalist) i rodise Ulema u svojem današnjem obliku. Osim puštanja muzike, mixanja,selektiranja & bezbroj partija, rodi se i produkcija, glasna ijasna toliko da i wooferi posustaše! Trenutno surađuju s Earth CityRecords iz Manchestera na njihovoj siječanjskoj kompilaciji s dvijerookie dub/bass numere. Iza njih je bezbroj suradnji s lokalnim takoi susjedskim, a boga mi i međunarodnim DJ-evima, producentima,muzičarima, bendovima i sl. Ulema je u Sarajevu ugostila znatan brojdub gostiju, među kojima su High Tone, Brain Damage, Bass CultureSound System, Lobe RDS, Led Piperz, Baga Sound, Jahkozza, Hornsman,Pressure Dub Sound…
Na www.soundcloud.com/bass-ul-ulema možeteposlušati komadić njihovog dub stvaralaštva.

Vrata 22h, ulaz 20kn all night long

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content