UTO 13.9.

DOWSING (SAD)

Iz vjetrovitog Chicaga stižu Dowsing, uz Into It. Over It. vjerojatno najčvršći dokaz da je emo živ i da umro nije.

Započeli su davne 2011. i otada odsvirali gomilu koncerata te izbacili nekoliko respektabilnih izdanja čiji bi se zvuk dao opisati kao dobri stari Midwest emo, a na ovogodišnjem albumu, prikladno naslovljenom “Okay”, jer je zaista okej, malko mijenjaju stil i počinju se napajati na nešto drugačijem izvoru nadahnuća. Dok bi znalci i ljubitelji opskurnih usporedbi rekli da ih Dowsing sada podsjećaju na Piebald ili Hey Mercedes, mi ćemo ustvrditi da bi se ovaj bend svidio svakome tko voli pop glazbu s glasnim gitarama, a članovi Dowsinga će kolektivno odmahnuti rukom i to što sviraju opisati terminom “feel good sad jams”.

U Zagreb dolaze u sklopu svoje tromjesečne (!) svjetske turneje, pa ove iscrpljene nezavisne rockere i generalno drage mladiće svakako dođite podržati ponekim aplauzom te uzvikom odobravanja.

dowsing.bandcamp.com/
www.facebook.com/Dowsingband/
RATBOYS (SAD)

Vjetar nam je iz Chicaga dopuhao i Ratboyse, koji su se na ovoj turneji pridružili sugrađanima iz Dowsinga. Iako bi vas ime benda moglo navesti na pomisao da se radi o autodestruktivnim protuhama koje po cijele dane snifaju ljepilo i slušaju GG Allina, istina je potpuno drugačija – osim što djeluju kao uzorni i konstruktivni članovi društva, Ratboysi sviraju divan post-country/indie rock, donekle usporediv s onim što rade legendarni Wilco.

Prošle su godine izdali sjajan LP nazvan “AOID”, koji je živo svjedočanstvo toga da su Ratboysi predodređeni za velike stvari, stoga ih dođite pogledati dok ih još možemo priuštiti i prije nego upadnu u korporativni žrvanj glazbene industrije!

ratboys.bandcamp.com
www.facebook.com/ratboysmusic/

SILK (ZG)

Drugi koncert ovog sjajnog shoegaze trojca sastavljenog od člana Ill Winda, člana Mořa te člana kultnih Loonaticsa iz Pleternice. Na premijernom koncertu su ugodno iznenadili sve prisutne duše, nema sumnje da će i ovog puta biti tako. Inače, dok god se ne dokaže suprotno, Silk ćemo smatrati prvim hrvatskim shoegaze bendom.
VRATA 21H // UPAD 30 KN

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content