19h

Provedite ugodno književno večer s mladim mostarskim književnikom Mirkom S. Božić i njegovim gostima! Mirko dolazi predstaviti svoju posljednju zbirku poezije, Mrlje na njenim rukama, za koju je ne tako davno i nagrađen književnom nagradom grada Karlovca “Zdravko Pucak”.

Za njega u potpunosti vrijedi ona Krležina rečenica – da poezija nije zlatna ribica u kristalnome lancu tihe lirske sobe. Naime, nakon dugo vremena u rukama imamo pjesnički izričaj koji spada u duboko angažirani i kritični poetski tekst, i to u najboljem smislu te riječi. Naime, Mirko Božić je moderni pjesnik zbilje i aktualiteta, pjesnik koji sustavno detektira fenomenologiju svakodnevice te se snažno poetski referira na njezine simbole, ideje i vrijednosti, kao i bizarne oblike pojavnosti”, navodi Polović u predgovoru knjige.

Osim što piše, Mirko dosta radi i na promicanju kulture čitanja, pa je tako voditelj i kreator programa „Knjigoveznica“ u mostarskom antikvarijatu Škrinja, te osnivač Ujedinjene književne fronte. Također je vodio školu kreativnog pisanja u OKC Abrašević u Mostaru. Bio je kolumnist časopisa Opomena, i jedan od autora performansa u čast Giorgija de Chirica u Mostaru 2008 godine. Organizator prvog čitanja putem Skypea i videozida između Leipziga i Mostara, u svibnju 2010., u kojem su sudjelovala po tri autora iz Mostara i Leipziga. Kolumnist je portala Poskok i Mostarlife.

Ulaz je besplatan, a donacije poželjne!

19h-22h

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!