SUBOTA 10.06.2017 OD 10.00 – 15.00 SATI
DUGAVE – LIVADA IZA GRADSKE KNJIŽNICE DUGAVE (ULICA SV.MATEJA)

Autonomni kulturni centar Attack i udruga Cirkorama u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave s podrškom inicijative Dobrodošli poziva vas na druženje – Kulturno društveni dan u kvartu, na livadi kod Gradske knjižnice Dugave 10.6. od 10.00 sati.

Program se sastoji od niza kreativnih radionica za djecu, radionica cirkuskih vještina, kazališne predstave i ekokreativnog placa na kojem se mogu kupiti proizvodi domaćih OPG-ova.

Sudjeluju:
Poligon cirkuskih vjestina za djecu od 5 do 12 god.pod vodstvom cirkuskih pedagoga/inja iz Cirkorame
Igraonica Zmajo – likovna radionica
Sused Bernard – free biciklopopravljaonica
LaKi – Laboratorij kreativnog izražavanja – likovna radionca + izložba dječjih radova na špagi između stabala
Udruga Kozlići – 20minutna kazališna predstava
HCK – Izložba korisnika/ca i kreativne radionice
Ekokreativni plac u organizaciji Gradjanske inicijative Dugave: prehrana: Strudlmania (razne štrudle, salenjaci, kiflice)
Arka naša (jagode, trešnje, ajvari,začini)
Kolektiv pametna hrana (tofu, seitan, tempeh, namazi)
Baba Chai (masala chai od začinskih mješavina, degustacija i prodaja)
OPG Fanjek (Cronamaz-hrvatska nutella, heljda, lješnjak, brašna)
OPG Budrovčan (ribizle, salata, krumpir, tikvice)
kreativa: LaZmayas (nakit od gume)
Cycle Pocket (torbice za bicikl)
Emanuela Dreamcatcheri
Zlata Radošević (ukrasne kutije, sitnice)
ostalo: Davor Jelišić – prirodni enzim za čišćenje

Građanska inicijativa Dugave osnovana je u rujnu 2016. godine od strane dviju Dugavljanki, s ciljem poboljšanja kvalitete života u kvartu na zdrav i kreativan način po uzoru na udrugu Vestigium koja već 5 godina uspješno djeluje u Vrbanima: organiziranjem malih sajmova sa zdravom ekološki proizvedenom hranom i rukotvorinama lokalnih kreativaca, dječjih kreativnih i sportskih radionica, koncerata, prezentacija, edukacija, tribina i sličnih aktivnosti, te umrežavanjem lokalnog stanovništva kroz projekte solidarne razmjene znanja i vještina, kao i poticanjem dobrosusjedskih odnosa s tražiteljima azila.
Iza nas je 7 uspješno odrađenih sajmova, nekoliko radionica solidarne razmjene, a krenuo je i vrlo zapažen niz književnih tribina u dugavskoj knjižnici koje imaju za cilj senzibilizaciju lokalnog stanovništva prema tražiteljima azila kroz književnost bliskoistočnih zemalja iz kojih uglavnom dolaze.

www.facebook.com/Građanska-inicijativa-Dugave-690693497747987/

Cirkorama je neprofitna nevladina organizacija u kulturi sa sjedištem u Zagrebu. Glavni naglasak u aktivnostima udruge stavljen je na istraživanje na području izvedbenih umjetnosti, osobito cirkuske umjetnosti i njenog pozitivnog razvoja u JI Europi. Cirkoramu čine umjetnici koji razvijaju cirkusku edukaciju jednako kao i cirkusku produkciju i kreaciju, kroz organiziranje radionica i rad na različitim predstavama, performansima, „citespecific“ umjetničkim akcijama uključujući u izričaj ostale izvedbene umjetnosti , vizualnu i glazbenu umjetnost, multimediju. Ovaj kolektiv također je aktivan u zajednici sudjelujući u projektima i akcijama solidarnostis potrebitima , događanjima važnim za razvoj društva i kulture kroz projekte kojerealizirava. Rad udruge s pojedincima/kama i grupama temelji se na principimaaktivne integracije, podržavajući positivne inicijative i kreativni pristup fizičkom isocijalnom okruženju.

Udruga pod imenom Cirkorama djeluje od 2008. Osnovana je od strane osoba kojesu se odlučile okušati u profesionalnom cirkusu i posvetiti slobodno vrijemepromociji i popularizaciji suvremenog cirkusa. Osnivači/ce su usko profesionalno istilom života povezane s AKC-Attack!om , organizaciji koja im je pružila i prostor zarazvoj umjetničkog izričaja, unutar koje su kroz Novu Ložu Lude Mame otkrili/ecirkuske vještine i započeli/e s cirkuskim projektima.

Autonomni kulturni centar – Attack! je udruženje građana/ki koje djeluje u graduZagrebu s projektima koji se realiziraju i na nacionalnoj razini. Attack! je nestranačka,neprofitna, nevladina udruga građana/ki koja stvara i širi kulturnu i političkualternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji sežele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini, koje vodeslobodnom društvu. AKC Attack svoj program ostvaruje u području vanistitucionalnekulture i mladih. Djeluje po “uradi sam” /D.I.Y politici i njeguje aktivistički pristup.Glavna ideja organizacije je da služi kao platforma i da omogući prostor zadjelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svim neafirmiranimumjetnicima/cama, organizatorima/cama u kulturi, aktivistima/cama i mladima.Attack neposredno teži postići jačanjem pojedinaca/ki u vlastitoj afirmaciji, bilo da seradi o samom umjetničkom izričaju, bilo da je stvar konkretne produkcije događanjakulturne, političke ili umjetničke tematike. Kreiranje programa omogućeno je svimosobama koje dolaze sa konkretnim idejama, a unutar kolektiva nalaze direktnuorganizacijsku potporu za realizaciju.
Autonomni kulturni centar – Attack! djeluje od 1997. pod nazivom Autonomna tvornica kulture. Zbog masovnosti organizacije i lakšeg poslovanja Autonomna tvornica kulture 2001. godine dijeli se na dvije udruge građana/ki sa sličnim idejama i ciljevima, ali i većom autonomijom u svakoj od ove dvije udruge.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content