PONEDJELJAK 19.10.2015

CULT OF YOUTH (New York, SAD)

Cult of Youth su dosad izbacili već četiri albuma, od kojih su tri izdali za već kultni Sacred Bones Records poznat po izdavanju bendova i projekata poput Pharmakon, Lust of Youth, Marching Church, The Men, Moon Duo, Zola Jesus i pregršt drugih. U katalogu Sacred Bonesa se isto tako nalazi glazba skladana od strane kultnih režisera poput David Lyncha, Jim Jarmusha pa čak i legendarnog Johna Carpentera.

Čak i prije preslušavanja bendovskog opusa diskografije, uz gore spomenute informacije i listu utjecaja na njihov rad (Nick Cave, Throbbing Gristle, The Pogues, Joy Divison, Death In June, Current 93 itd.) dalo se naslutiti da se ovdje radi o vrlo zanimljivom bendu koji je u svijetu glazbe iza sebe već ostavio dubok trag.

Cult of Youth zapravo predstavlja bruklinški odgovor na europski neo-folk s eksperimentalnim post-punk prizvukom, čiji je novi album potvrda i preporuka za svakoga tko cijeni ovakav muzički izražaj, a nastup uživo ponudit će zagrebačkoj publici nešto atipično i sasvim novo za ove krajeve.

Očekujte fuziju post-punka i neo-folka prošaranu raznim utjecajima uz dodatak instrumenata poput violončela i trube.

www.sacredbonesrecords.com/collections/cult-of-youth

www.facebook.com/cultofyouth

cultofyouth.tumblr.com/

GRAN (Beč, Austrija)

Gran je alter-ego pod kojim nastupa osoba koja je odgovorna za Totally Wired Records čije smo bendove poput Crystal Soda Cream i I/II već imali prilike vidjeti u klubu Attack! Gran je isto tako one-man projekt koji bi najlakše bilo opisati kao minimalistički post-punk/new wave/synth-pop hibrid popraćen ritam mašinom, brdom sinteva i vokalom koji priziva duh pokojnog Ian Curtisa.

Uz pop sugestije gonjene kroz lo-fi fuzz filter, Gran se ne boji otploviti ni u neoromantičarske, funk i pop vode, ali za njegovu glazbu koju bi mogli opisati kao pogodnu za ples, ne možemo reći da je prezahvalna!

soundcloud.com/gransound

totallywiredrecords.bandcamp.com/album/chair

totallywiredrecords.bandcamp.com/album/no-love

KALI JUGEND (Sisak / Zagreb)

Izrastavši kao korov iz nakaradnih youtube abominacija nad glazbom, bjelačkog yuppie funka, sirovog ranog EBM-a, te inih slijepih crijeva post-civilizirane pustoši i kulturnih deponija, Kali Jugend, kao retro EBM falsifikat, proždiru istrošene baterije zapadne civilizacije, cijedeći ih u afrodizijak za tankoćutne dame i automatizirane vitezove licemjerja.

www.youtube.com/watch?v=JYQIqiybPXo

Vrata: 21:00h

Start: 21:30h

Upad: 45kn/60kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content