Bitcoin je decentralizirana valuta bez institucije poput centralnih banaka. U vrijeme gospodarske krize, zaduživanja, rasta franka i eura, padanja kune, upoznajte se sa jednim zanimljivim tehnološkim konceptom koji uspostavlja potpuno novi globalni monetarni sustav zasnovan na kriptografiji, računalima i internetu.

Bitcoini su izdani u skladu s pravilima dogovorenim od strane većine unutar Bitcoin mreže. Jezgra pravila opisuje izdavanje Bitcoina, transakcijske sisteme i limit izdavanja od 21 milijuna Bitcoina ukupno.

Bitcoin je administriran kroz decentraliziranu peer-to-peer mrežu. Kriptografske tehnologije i peer-to-peer mreža računalne moći omogućava korisnicima da plaćaju i potvrđuju nepovratna, trenutna online Bitcoin plaćanja, bez prisile vjerovanju i korištenju centraliziranih bankovnih institucija i autoriteta.

Kako biti dio alternativne nezavisne financijske mreže, biti međunarodna banka uz pomoć grafičke kartice, možda nešto zaraditi te, usput, mijenjati svijet, saznajte na predavanju o kriptovalutama i Bitcoin tehnologiji.

09/11/2012; 19:00 do 20:00.

Predavanje organizira Upgrade!Zagreb, u suradnji sa Hacklabom01.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content