SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na javnu prezentaciju rada u nastajanju “Polodovi zemlje” Klare Barišić i Maše Borović, 30. listopada u 19h, u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo.

Radni naslov “Plodovi zemlje” je suvremeno cirkuski projekt unutar kojeg autorice Klara Barišić i Maša Borović istražuju što je to svojstveno različitim oblicima rada pri tom se fokusirajući na analogiju između tradicionalnog agrikulturnog rada i umjetničkog rada u polju cirkuske umjetnosti.
S obzirom na različite vanjske čimbenike koji utječu na promjene oblika rada kroz vrijeme propituje se proces valorizacije (umjetničkog) rada i unutarnji doživljaj valorizacije vlastitog rada. Kroz bazična pitanja u polju cirkusa koja se bave težinom, (ne)ravnotežom, gravitacijom i manipulacijom objekata umjetnice postavljaju i pitanje što proizvodi rad, postoji li veza između igre i rada u cirkuskoj umjetnosti i ima li radosti u radu?

Prezentacija rada u nastajanju zamišljena je kao izvedbeno diskurzivni format u svrhu prikupljanja materijala i inspiracije za daljni razvoj projekta.

 

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content