30.9.2015. 20h. .
FILMSKI STUDIO MEDIKA. Pierottijeva 11.
 
COMEBACK
Miro Remo, Slovačka, 85′, 2014.
 
Vrijeme prolazi vrlo sporo u jednom od najčuvanijih slovačkih zatvora, u koji se zatvorenici redovito vraćaju. Dva recidivista promišljaju o svojoj prošlosti i budućnosti dok se datum puštanja na slobodu približava. Zlatko i Miro kada izađu bit će praznih džepova, bez obrazovanja, s kriminalnim dosjeom. Imaju složenu obiteljsku situaciju i nemaju prijatelje koji bi im služili kao pozitivni uzori i pružili im priliku da se opet integriraju u normalan život. Zbunjeno promatraju što se događa vani – žene, aute, modu, pametne telefone – sve se promijenilo, no oni su ostali isti. Hoće li biti u stanju početi od nule i je li to sigurno za društvo? Ovo je priča o reintegraciji recidivista i o začaranom krugu u kojem su uhvaćeni.
 
„Vrijedan prikaz teme koju društvo i prečesto gura pod tepih.“  Matej Sotnik, aktuality.sk
 
trailer:
www.youtube.com/watch?v=5Wb1XTtwnM8
 
Nagrade i festivali:
 
Cinematic, Slovačka – nagrada  gradonačelnika grada Piešťany  / Finále Plzeň film festival, Češka – posebno priznanje / Karlovi Vary, Češka – svjetska premijera
Svake naredne srijede u 20 h očekujte nove dokumentarce iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Poljske i Rusije. Projekcije se održavaju u sklopu inicijative Kinedok čiji je hrvatski partner Restart.
ULAZ BESPLATAN, DONACIJA POŽELJNA!
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content