OTVORENJE: ČETVRTAK 28.03.2024., 20:00
GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “10040” umjetnika Kerna. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 28. ožujka 2024. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 3. travnja, svaki dan od 17.00 – 20.00. sati.

10040
Naziv izložbe 10040 dolazi iz poštanskog broja kvarta na istoku grada. Pozitivne i negativne strane ulične svakodnevice, različite osobnosti kvartovskih stanovnika utjecali su na forme, oblike i stilove slova koje ovaj umjetnik pokazuje kroz graffite. Mješavina oštrih i blagih linija odraz je okoline i ambijenta u kojima se stil razvijao. Kako je ovo njegova prva izložba, umjetnik će se predstaviti upravo graffiti formom koja najbolje prikazuje sav skup elemenata koji su poslužili kao inspiracija za njegov rad i razvoj.

KERN
Kern je graffiti writer iz Zagreba koji sa svojim radom počinje 2007.godine. Nakon mnoštva pošaranih i bačenih skica zbog nezadovoljstva krajnjim rezultatom te mijenjanja raznih imena i slova koja bi mu “najbolje” odgovarala, svoj prvi zid oslikava 2009. te od tada djeluje kao vrlo aktivan pojedinac na lokalnoj graffiti sceni. Trenutno je član dva crewa (PIE i FGU- kojeg je sam osnovao 2012.)
Njegovi stilovi nerijetko definiraju oštre linije i klasičan graffiti stil usmjeren na samu formu slova, što je rezultat dugogodišnjeg praćenja zagrebačke grafiti scene, ali i njemačke, posebice berlinske.U svom kreativnom izražavanju inspiraciju uglavnom crpi iz okoline, ljudi različitih karaktera, ali i glazbe koja je neizostavan dio pri nastajanju svake skice ili zida.
Svoju strast prema graffiti writingu koja se proteže kroz čitav život, odlučio je istaknuti svojom prvom izložbom u Galeriji Sivoj.

Više o umjetniku na:
www.instagram.com/takojekakoje/

____________________________________________

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova

attack.hr/galerija-siva/
www.instagram.com/galerijasiva/
www.facebook.com/galerija.siva
attack.hr
www.facebook.com/akc.attack
www.instagram.com/akc.attack/
www.tiktok.com/@akcattack
twitter.com/AKCAttack

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content