Prije otprilike deset godina, kad ekipa rođena 90tih, pa čak i 80tih još nije smjela ići van bez tate, mame, bake, dide ili barem nekog tko je mogao garantirati za njih postojalo je Groodanje – glazbenoplesni spektakl (GPS) bez najave, reda, poredka i glazbenog opredijeljenja.

Nije to bilo ono, biti i biti viđen, čime se sada bave mladići i mladici.
To je bilo ubiti ili biti ubijen, popiti ili biti popijen, skakati ili biti preskočen…no, shvatili ste.
Groodanje je bila reakcija na dosadu Zagrebačkog clubbinga. Groodanje je bila akcija zbog nepravde glazbenog izbora klubova. Groodanje je bilo samo jedno.

Mnogi su, sada već liječeni obiteljski ljudi svoje žene i djecu upoznali na groodanju. Mnogi su svjetski slavni gosti svoje prve hrvatske nastupe imali na groodanju. Luke Vibert voli burek i rakiju, dok je Mat Herbert više za hobu i vino. John B nam je objasnio da on nije punker, a Dj Spooky je htio ukrasti Vjing materijale. Svašta je bilo. Sve se zaboravilo.
Dok netko nije predložio da se ponovno okupimo na mjestu zločina. Međutim, kako nas je previše za Ksetov jedan pult, Medika nam je otvorila vrata gornjeg kata u petak 26.3. i to na dva floora. Prvi floor će biti za skakanje, ludovanje i uobičajene plesne vratolomije u ritmu poskočica, foxtrota, breakbeata i drugih zastarjelih izvedenica organskih funk ritmova

Drugi floor će biti ono drugo. Nikad viđeno u Hrvata, a svugdje drugdje prihvaćeno kao norma urbanog clubbinga. Chillout zona obojana psihodeličnim krautrock avantdisco apstrakcijama. A unutra ste za samo 15 kuna prije, 30 poslije ponoći. Od izvođača tu će biti skoro svi groodachi. Više od toga je nemoguće predvidjeti.
Kako smo to uvijek govorili u Ksetu. Nitko neće doći. Nemojte ni vi.
Bit će totalno.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!