Subota 12.12.2020, 21:00h
hacklab01.org (online događanje) 

Web stranica u tri čina je uživo kodirani asamblaž vizualnih eksperimenata koji se izvode u web pregledniku. Ekran se dijeli na dvije pozornice: frontstage – prednju pozornicu, sučelje koje inače vidimo kao korisnici, te backstage – stražnju pozornicu odnosno web konzolu u kojoj se pokreću programski jezici. U web konzoli Joana Chicau manipulira raznim jukstapozicioniranim programskim radnjama imenovanim prema koreografskim konceptima. Stranica izvorno puna informacija dekonstruira se u elemente u pokretu i čini kompoziciju raznih grafičkih elemenata.

Ovaj je performans dio istraživanja o korištenju dizajna i mrežnih računalnih sustava za stvaranje novih scenarija, zamisli i hipoteza vođenih koreografskim konceptima. Koncentrirajući se na otvorene i slobodne alate Joana Chicau kroz feminističku leću spaja algoritamsku kompoziciju i studij pokreta kako bi promišljala vokabulare, protokole i načine sudjelovanja te razne uvjete za učinkovito spajanje tijela i tehnologija.

Joana Chicau je grafička dizajnerica, programerka i nezavisna istraživačica iz svijeta plesa. Njen transdisciplinarni projekt isprepliće jezike za web programiranje i koreografiju. U svojoj praksi istražuje mjesta susreta tijela i konstruiranih, dizajniranih, programiranih okruženja s ciljem osnaživanja prezentacije digitalnih znanosti u javnosti. Aktivno organizira performanse suradničkog polilokacijskog kodiranja, algoritamsku improvizaciju, otvorene diskusije o rodnoj jednakosti i aktivizam. Više na: joanachicau.com/about.html 

Program se održava na engleskom jeziku!

***

Hacklab01 je projekt AKC i umjetničke organizacije Format C, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade “Kultura Nova” i Grada Zagreba.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content