OTVORENJE: PETAK, 14.06.2019., 20:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Pročitaj, zamisli i stvori!” autorice Jasmine Jakopanec. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak 14.lipnja 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 18.lipnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.
Projekt Pročitaj, zamisli i stvori! je projekt koji se sastoji od riječi, rečenica, različitoga materijala i publike. Autorica je godinu i pol vodila Dnevnik zvukova i slika iz kojeg je izvukla slovima napisano 26 vizualnih slika. Tim riječima i rečenicama ona opisuje jedan trenutak onako kako ga je ona doživjela. S time autorica daje mogućnost publici da pročita vizualne slike, zamisli ih, stvori rad i izloži u prostoru galerije. Tim radovima publike se lako može doći do zaključka kako smo svi mi drugačiji te svaku riječ ili rečenicu ili sliku svatko od nas doživljava na drugačiji način zahvaljujući vlastitom iskustvu. Taj projekt također uspostavlja jednu malo drugačiju vezu s publikom od koje se ne zahtjeva samo gledanje već i tkz. vizualna reakcija. Radovi publike biti će izloženi do zatvaranja izložbe. Na zatvaranju izložbe, publika može svoje radove odnijeti sa sobom.
Jasmina Jakopanec je rođena 1992. godine u Varaždinu. Godine 2017. je diplomirala primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Trenutno radi kao pripravnica u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Volontirala je na nekoliko umjetničkih i filmskih festivala kao snimateljica i montažerka videa i zvuka te kao voditeljica kreativnih radionica za djecu. Sudjelovala je na nekoliko rezidencija i projekta Erasmus+. Dobitinica je Rektorove nagrade za najbolji umjetnički rad i Nagrade akademije za najbolji rad u novim medijima 2016. godine. Do sada je imala četiri samostalne izložbe: 2017. “Čuti sliku” u Rijeci te “Priče o nama” u Zagrebu i Varaždinu, 2015. “Dijalog” u Rijeci. Godine 2013. je osvojila prvu nagradu na fotonatječaju “Rijeka-moj grad”. Iste godine je osvojila diplomu na fotonatječaju “Foto si teć”. Član je Udruge mladih UMAMI Vinica i HDLU-a te aktivno izlaže na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Neke od njih su: 26. slavonski biennale – Ravna ploča u Osijeku, Photocity 2018 “PRIVID-ILUZIJA” u Sv. Đurđu, U tuđem prostoru u Čakovcu, Emotion _a transparent performance u Düsseldorfu, Sound Art Inkubator 2016. u Galeriji Močvari, XVII Bijenale studentskog crteža Srbije u Beogradu, 3. Hrvatski triennale autoportreta “Identiteti” u Samoboru, Izlazak – zalazak sunca u Rijeci itd.
web: jasminajakopanec.wixsite.com/jjakopanec
www.facebook.com/events/906110579726863/

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/galerija-siva/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content