25.5.2012/ 19.00sati

Galerija Siva,  ovog petka 25.svibnja 2012. U 19.00 sati, otvara skupnu  izložbu  „Bez naslova“. Protagonisti izložbe su  mladi umjetnici čiji je izričaj direktno vezan za uličnu umjetnost. Ova grupica fanatika, sebi je u zadatak dala preuređivanje svijeta oko sebe, djelujući direktno na zidove našeg sivog grada transformirajući ih bojama i oblicima. Ovom izložbom umjetnici će prikazati  da se mogu snaći i  izvan okvira ulice, kao i to da niti jedan segment likovnosti nije siguran od njihovih diverzija. Riječ je o nekoliko trenutačno aktivnih street art protagonista  – Gaz, Bins, Neven i Artu Ditu –  koji AKC Mediku doživljavaju kao svoj drugi dom pa i laboratorij u kojem vježbaju svoje vještine, što još jednom potvrđuje da je AKC Medika inspirativno utočište za sve moguće varijacije na temu subkulture.

Galerija „ Siva“  je novi projekt Autonomnog kulturnog centra – Attack!, s fizičkim prostorom unutar kompleksa AKC Medike. Ideja o otvaranju galerije dolazi od nekolicine umjetnika zagrebačke grafiterske scene i kao takva  je jedinstvena u gradu Zagrebu, kao jedina neovisna galerija inicirana od strane pripadnika/ca subkulturne scene. Kroz program galerije želi se dati prilika umjetnicima/cama koji/e nisu nužno akademski obrazovani, a čiji je umjetnički izričaj usko povezan s uličnom umjetnošću i/ili s umjetničkim pravcima koji nisu striktno priznati u mainstreamu. Osim umjetnika/ca ovih izražajnih stilova cilj je dati prostor svim onima koji/e ne žele/ne mogu izlagati u institucionalnim galerijama i onima koji/e ne pripadaju mainstream kulturi.

Projekt Galerija Siva financijski je podržan od Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport, Ministarstva kulture republike Hrvatske, Open Society Instituta.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!