GALERIJA SIVA, PIEROTTIJEVA 11
Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Ive Suhadolnik Gregorin pod nazivom ”flowers bloom once a year”

Otvorenje izložbe predviđeno je za 8. rujna u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan od 8. do 13. rujna između 17:00 i 20:00 sati.

flowers bloom once a year
flowers bloom once a year je dokumentacija performansa održanog u ožujku 2022. godine u Ljubljani. Projekt u prvi plan stavlja pitanje rodne binarnosti i kako striktno razdvajanje na dva roda otvara vrata hijerarhiji i iskorištavanju jedne skupine u korist druge. Objašnjava se kako je razdvajanje spolova na dva roda samo još jedan izgovor kapitalizma da iskorištava sve koji ne spadaju u ove dvije kategorije. Kako je budućnost čovječanstva izvan dva spola i kako su članovi LGBTQIA+ zajednice ti koji vode društvo prema suosjećajnijem. Projekt istražuje tko smije zauzimati javni prostor i koje slike doživljavamo kao zadane.

sudjeluju: Sahareya, Jaka, Grm Vera, Vulva, Aleš Belšak, Lenča
malec make up: Lenča Malec
styling i odjeća: Monika Colja, Sonja Tomić
kamera: Žiga Krajnc
Ljubljana, ožujak, 2022., projekt je nastao tijekom studija na Akademiji za Vizualne umjetnosti (A.V.A) u Ljubljani.

O autorici: Iva Suhadolnik Gregorin školuje se na Akademiji za Vizualne umjetnosti (A.V.A) u Ljubljani. Njezino područje zanimanja je analogna fotografija, performans, video i naivna ilustracija. Već je nekoliko puta samostalno je izlagala te bila dio skupnih izložba. Njezina fotografija kreće se između emocionalne, društveno kritičke, dokumentarne, ulične i apstraktne. U njezinim projektima istražuje međusobne odnose, ravnotežu moći, utjecaj patrijarhata i rodne binarnosti, okupaciju javnog prostora i kako zamisliti nove načina postojanja i ispitivati sisteme u kojim živimo.
____________________________________________
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content