SUB – 3.12. 

▃ 03.12. / subota @
AKC Attack

ILLECTRICITY SOUND CLASH

Illectricity Sound Clash je večer koja preispituje ulogu promotera kao selektora sadržaja na klupskim večerima te ulogu DJ-a kao aktivnog elementa u kreiranju sadržaja. Uzor su jamajkanski soundsystem i njihova natjecanja (soundclash), a taj koncept nadopunjen je utjecajem publike.

Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike i prikazuju podatke na video zidu, a publika plesom određuje pobjednike svake runde dok se DJ-ima daju točni podaci o utjecaju njihove glazbe na tijek večeri.

▃ DJ EKIPE

▶ Team New Kids On The Block (16-24)

Bijan

Lilacube

SZCH

Viatori

Zolium

▶ Team Forever Young (25-30)

Tikach

Sladoled

Tvrtko

Oberon

Akuul

207

▶ Team Midlife Crisis (31-36)

phillipe

Dubok

Denis Beifuss

Yesh

Mario Novak

Val Vashar

▶ Team Evergreen (36+)

itch

Funk Guru

Mmmeniga

Pytzek

Koolade

Felver

▃ ▃

▶ Runda 1.

DISCO DEMOLITION NIGHT (1979.)

– događaj koji je 12. srpnja 1979.g. označio početak kraja disco ere u američkoj mainstream glazbi, no iako je disco ubrzo nestao sa Billboard ljestvica, njegov utjecaj nije nestao, dapače… U ovoj rundi odajemo hommage discu, vrte se suvremenici ili duhovni nasljednici disca – funk / disco / early hip-hop / house

▶ Runda 2.

ACID TRACK EP RELEASED (1987.)

– Phutureov legendarni EP je izašao i zauvijek promjenio elektronsku glazbu, a legendarni Roland 303 zauvijek ostao u klupskoj (pod)svijesti. U ovoj rundi odajemo počast acid houseu i acidu, odnosno Rolandu 303 i svim zvukovima koje ta legendarna mašina može iscjediti iz sebe!

▶ Runda 3.

AKAI S950 DISCONTINUED (1993.)

– te godine se prestao proizvoditi legendarni AKAI-ev sampler koji je definirao britanski breakbeat / jungle zvuk omogućivši da sample soul dive više ne zvuči kao Minnie Mouse na heliju kada se koristi u glazbi brzoj poput junglea. U ovoj rundi se bavimo tipično britanskom glazbom sa korjenima u 90-im – breakbeat / jungle / d’n’b / trip-hop / dubstep / grime

▶ Runda 4.

BERGHAIN OPENING (2004.)

– te godine se otvara jedan od najpoznatijih klubova na svijetu, koji je postao sinonim za berlinski clubbing. U ovoj rundi se bavimo i techno stranom Berghaina kao i opuštenijim, Panorama bar dijelom kluba, očekujte mračan techno ali vas možda iznenadi pokoja deep ili tech house stvar!

▶ Runda 5.

ANYTHING GOES (2016.)

– nakon godina i godina fuzija i brisanja žanrovskih granica, došli smo do točke da sve prolazi, pa tako u ovoj rundi tražimo najčudnije i najodvažnije kombinacije, ali ima samo jedno malo ograničenje – glazba mora biti izdana ove godine!

▶ UPAD 30KN ◀

▃ 09.12. Illectricity Main Night

  1. Luke Vibert (UK), SYNKRO live (UK), Gary Gritness live (FR), Ivna Ji live (HR), DJ Labud (HR), Shao (Illectricity Nucomer 2016)..

www.entrio.hr/event/illectricity-main-night-3728

www.illectricity.com/

www.facebook.com/events/1793988957509323/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content