Nera radi postrock vol.2
Pridružite nam se 26.03. na nedjeljnom post rock druženju u Attacku. Donosimo vam talijanski Il Giardino Degli Specch, bend širokog raspona zvuka, od ambijentalnog do poznatog wall of sound postrocka s miješanim utjecajima sporog tempa, žestokih distorzija i atmosferičnosti.
Svirku nam pojačavaju dobro poznati audio-vizualni sastav Beluga i varaždinski vokalno instrumentalni četverac Neon Iglu.
Upad: 5.5eur
———————————————————-

Valerio Marcellino i Marco Andrea Lippa započeli su projekt kao ambijentalni duo, kreairajući atmosferične i psihodelične sekvence koristeći gitare, synth i vokale. 2016., upotpunjavaju zvuk ritmičnim sekcijama što ih sve više gura prema postrock orijetniranom glazbenom stilu. U travnju 2018. izlazi album Oltremare koji skuplja pozitivne kritike od internacionalne post rock scene. Dolaskom bubnjara Luca Tiraterra, zvuk benda dalje evoluira, dodajući više dinamike u svoje kompozicije. U listopadu 2022. izlazi drugi album Monstrum, žešći i mračniji od prošlog te podiže popularnost benda na postrock sceni.
BC: ilgiardinodeglispecchi.bandcamp.com/
YT: www.youtube.com/watch?v=k2g6tBYaUp0
FB: web.facebook.com/ilgiardinodeglispecchi?locale=it_IT

Zvuk Beluge karakterizira naglašena atmosferičnost i melankolija, iako su pjesme ritmički čvrste i ne nedostaje im žestine. “Oceans Apart” naziv je EP-a prvijenca, radi se o četiri pjesme snimljene u vlastitom aranžmanu, a miksane u studiju Green Hill s producentom Jelenkom Hodakom, poznatom po radu s Afion, Rebel Star i L.H.D. Glazba bez tekstova za Dejana Jeličića (gitara, klavijature) i Dubravka Dragojevića – Zeta (bubanj, elektronika) predstavlja poseban izazov jer se kroz melodije, efekte i cijelu audio-vizualnu strukturu (bend koristi i video projekcije tijekom svojih nastupa) slušateljima dočarava ono o čemu pjesme “govore”.
BC: belugazagreb.bandcamp.com/releases
YT: www.youtube.com/watch?v=ApH_V2YQOU8
FB: web.facebook.com/beluga.zagreb/?_rdc=1&_rdr
Skupina je varaždinskih glazbenih entuzijasta koja u jesen 2019. započinje s radom na stvaranju i izvođenju glazbe. Za glazbeni izričaj NEON IGLU svojstvena je progresija u kojoj se izmjenom opuštenih i tenzijom nabijenih dijelova skladbi stvara stanje ekstatičnosti ili transa. Stilom priziva ali se ne ograničava na utjecaje postrocka, noisea, krautrocka, postpunka, psihodelije, jazza, indiepopa… Glazba dopušta da si svatko izabere vlastitu vizualizaciju. Lirika NEON IGLU je na hrvatskom jeziku, jezgrovita, s utjecajima simbolizma i temama u rasponu od osobnih transcendentnih ili traumatičnih iskustava, opsjednutosti, privida, paradoksa ali i borbe za prostor osobne slobode i ispunjenosti.
U svibnju 2022. u suradnji s etiketom Geenger Records izlazi prvi album STRANPUT, objavljen i u vinilom izdanju. U lipnju 2022. nastupili su i na main stage-u InMusic festivala, na main stage-u Špancirfesta te nastavili sa nastupima.
NEON IGLU su: Luka Kekez – bubnjevi, Siniša Kolarić – bas, vokal, Igor Maleš – gitara, Siniša Sović – gitara
BC: neoniglu.bandcamp.com/releases
YT: www.youtube.com/watch?v=Akz2fKxkPC4
FB: web.facebook.com/neoniglu
———————————————————-
je klupski program udruge AKC Attack s ciljem promocije i razvoja alternativne scene s naglaskom na indie pop rock ekperimentalnu glazbu. Osnovni cilj projekta je približiti publici glazbenike koji izlaze iz konkretnih žanrovskih okvira zbog unošenja novih elemenata u glazbena djela ali i live nastupe. U prvom redu, cilj je istaknuti manje izvođače koji još pronalaze svoju publiku te na ovaj način taj proces mogu ubrzati i u pozitivnom smjeru nastaviti sa daljnjim razvojem.
www.attack.hr
www.instagram.com/akc.attack
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content