30.3.,Grey Room Medika održava se večer eksperimentalnih glazbenih zanimacija pod nazivom Human Natureal,interpretacija naslova ostavljena je na vlastiti izbor!

Event će ugostiti 3 glazbenika sa 3 različita žanra,svaki prikazujući jedan dio nekonvencionalne underground kulture!

NARAYAN

Narayan je projekt koji dolazi iz okolice Siska nastao 2004. Prvi glazbeni izričaji pojavili su se kao jednostavna želja za stvaranjem nečega drugčijeg u glazbi!

Uključivanje misli iz svakidašnjeg života,osjećaja i vlastitih stavova dovelo je do prvog materijala koji je na neki način poziv za osviještenje ljudskog društva,poziv koji kaže:”STOP THE TESTING”,na čemu se temelji Narayanov stav te kako glazbeni tako i video izričaj!

U svome izričaju Narayan se kreće večinom od mračnih ambijentalnih atmosfera,do vrištajuće buke,povezane sa industrijskim osjećajem!Kao baza glazbenom dijelu nastupa služi video koji veoma realistično prikazuje svijet današnjice,njegove gluposti,osjećaje i smetnje.

Kroz internetske mreže dolazi do novih poznanstava te potaknut novim iskustvima organizira mini-festival eksperimentalne elektronske glazbe u Sisku nazvan “Sound Abuse”.

Sa “Sound Abuse” mini-festival-om dolazi do novih internacionalnih poznanstava te mu to omogućuje i gostovanje izvan granica Hrvatske,te također i u Hrvatskoj,gostovanje na lokalnoj radijskoj postaji te također i na WSUM radijskoj postaji u Madison-u, Wisconsin.

Šireći svoje granice kroz različite žanrove,uvijek sa željom da se stvori nešto drugačije,Narayan u dugogodišnjoj suradnji sa Lunar Dawn-om dolazi do ekstaznih ritmova i uvijek žestokih svirki!Ovaj put sviraju zasebno svaki u žanru u kojem se samostalno najbolje snalaze!

www.myspace.com/narayanindustry

www.soundcloud.com/narayan_industry

DJU

Vinkovačka Dju (Đurđica) glazbom se počinje baviti sa sedam godina, u glazbenoj školi svirajući klavir.

Tko je živio u tom gradu 80ih teško je uspio zaobići utjecaj tadašnje underground i subkulturne scene koje je izbijala iza svagog ugla. Tako je uz klasiku prirodna glazba za njene uši bio punk, rock, noise i ostala alternativa. Godine su prolazile i klasika (koncerti, natjecanja, akademija, postdiplomski) trajno se zacemetirala u njen život, a eksperimentalna muzika, elektronika sa raznim hibridima i stilovima, tabala je i širila stazu za novi segment njenog muzičkog života. 2010. Dju kreće se vlastitiom produkcijom. Njenu muziku možemo okarakterizirati kao melodičnu i eksperimentalnu, hipnotičku, sa elementima idm-a, electra, synthwavea, elektronice,

U d.j. setovima naći će se svašta, od indie i dubstepa do Dopplereffektovskog mističnog electra, ili chillwavea… ovisno o trenutku.

www.soundcloud.com/djulsy

LUNAR DAWN a.k.a. CHRISTIAN WOLF

je projekt iz okolice Siska (Mošćenica) oformljen 2001.g Od malih nogu je pokazao veliki interes za glazbu i logično završio i osnovnu glazbenu školu koja će ga usmjeriti i biti od velike koristi u daljnjem radu. U periodu od 2001.g do danas, Lunar Dawn je projekt iza kojeg stoje stotine radova od kojih velika većina neizdanih i nikad predstavljenih široj publici. Tako i sva glazba koja će se prezentirati kroz ovaj live set nikad nije bila prisutna za šire publike i možemo slobodno reći da je ovo službeni prvijenac Lunar Dawna takvog žanra. Inače, Lunar Dawn je projekt koji je prvotno zamišljen kao goa trance projekt i do sada ima 2 izdanja iza sebe na UndergroundAlienFactory rec. (GOA OVERDOSE 2 kompilacija) i Neogoa rec. (Entities 2 hrvatska psytrance kompilacija) (oba izdanja su besplatno dostupna na www.ektoplazm.com) te jedno izdanje iz 2008 na Boothtraxx rec. (It´s all over now EP u suradnji sa Deep Division-om)

Live set će se sastojati od eksperimentalnih varijacija kroz žanrove, od Big Beat-a, Chillouta i općenito eksperimenata sa breakeovima i melodijama koje pokrivaju od klasike do trancea. Lunar Dawn u razvoju svoje glazbe usko povezan sa Narayanom u ovom segmentu teži energiji koja proizlazi iz mekanih melodija u kombinaciji sa raznolikim beatovima dovode slušatelja u stanje transa, a opet ne na klasičan i poznat način nego varijacijama i eksperimentima sa zvukovima koji inače nisu poznati ili uobičajeni u takvom okruženju…

www.soundcloud.com/lunar_dawn

Upad: 15 kn

Start: 22:00

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!