23.6.

Udruženim snagama ekipa iz AKC Attack i Doomtown Records vam u četvrtak 23.06. spremaju pravu zabiberenu hardcore/death metal/grindcore gibanicu!
Nakon 3 godine u Zagreb nam ponovno stižu engleske legende crustgrind-a Extreme Noise Terror uz support bendove: Desecration, Dry Heaves i Skiplickers!

EXTREME NOISE TERROR (UK)
Prije gotovo tri desetljeća, točnije 1985. godine u britanskom gradu Ipswichu, skupili su se Dean Jones i Phil Vane na vokalima, gitarist Pete Hurley, basist Jerry Clay i bubnjar Pig Killer.

Ubrzo nakon izdavanja njihovog prvijenca ‘A Holocaust in Your Head’ 1988., izmijenili su nekoliko članova, no tijekom narednog desetljeća esencija E.N.T-a bili su Jones, Vane i Hurley sa svojim specifičnim duo vokalima i agresivnim crust punk zvukom. Idućih nekoliko godina donijelo je E.N.T.-u mnogo izmjena u postavi, dodavanje malo ekstremnijih – death elemenata u njihovu glazbu, pregršt vrhunskih svirki i turneja praćenih nezamislivom slavom na europskoj hardcore sceni, a u izdavačkom smislu nekoliko splitova, EP-ova, te 4 studijska albuma, od kojih je posljednji ‘Law of Retaliation’ izdan 2008. godine.

U veljači 2011. godine članove E.N.T.-a pogodila je tragična vijest o preranoj smrti vokalista Phil Vane-a, koji je umro u snu uslijed cerebrovaskularnih problema u svojoj 46. godini. Na njegovo mjesto došao je John Loughlin, a uz njega i Deana Jonesa (jedinog preostalog originalnog člana) na vokalima, današnju postavu čine i gitaristi Ollie Jones i Chino Chris, basist Andi Morris, te bubnjar Barney Mogner.

Njihov specifičan zvuk razvijan tijekom dugogodišnje karijere, te energija koja pršti iz njihovih beskompromosnih žestokih grindcore kompozicija učinili su ih, i još uvijek ih čine jednim od najboljih u žanru. Tome u prilog ide i činjenica da su jedan od najranijih i najutjecajnijih europskih grindcore bendova, a smatraju se i začetnicima podžanra crustgrind.

http://extremenoiseterror.bandcamp.com/

DESECRATION (UK)
Velški death metal banditosi nastali 1992. Izdali svoj prvi demo 1993., te 1995. svoj album prvijenac ‘Gore and Perversion’ zbog čijeg je ‘obscenog’ sadržaja odmah po izdavanju bio zabranjen, bend uhićen od strane lokalne policije, a prvi press albuma zaplijenjen i spaljen. Album je ponovno snimljen 2001. te izdan 2003. pod naslovom ‘Gore & PerVersion 2’. Bendu je često bilo napominjano da smanje doživljaje sa tekstualnim izražavanjem jer inače mogu zaboraviti na bilo kakve ugovore sa izdavačkim kućama, što bend, naravno, nije učinio, te nastavio svojim putem i nakon 3 godine izdao album ‘Murder in Mind’.

Iza toga bend je imao još nekolicinu izdanja, te kroz godine odradio par turneja sa imenima poput: Decapitated, Extreme Noise Terror, Vader, Deicide and Morbid Angel.

Sva tri člana benda su također u trenutačnoj postavi Extreme Noise Terrora. Očekujte death metal minigun kojeg bi se i Blain iz Predatora postidio.

http://www.desecration.co.uk/
https://desecration.bandcamp.com/

DRY HEAVES (UK)
Od 2011. godine petorica zgubidana iz Sheffielda šibaju hardcore punk na tragu američkih bendova iz osamdesetih ala Black Flag i Circle Jerks s daškom britanskog 77 punka. Da su se kojim slučajem osnovali samo nekoliko godina ranije i tako zasurfali na valovima 80s hardcore revivala, djelomično prouzrokovanim pojavom dokumentarca American Hardcore, vjerujemo da bi se o njima puno više pričalo.

Spomenimo švedske Regulations i kanadski Career Suicide kao neke od bendova iz tog perioda s pločama koje već danas imaju status klasika, a mi smo duboko uvjereni da je ama baš svaki član Dry Heavesa u svojim ranim dvadesetima odvaljivao upravo na ta dva benda. I neka je, a ukoliko netko od vas rijetkih što čitate ove najave nije, neka to isti čas ispravi.

U pet godina tandrčenja bend je konstantno turao, a prošlu američku turneju po zapadnoj obali obišli su s francuskom bratijom Youth Avoiders, bendom koji je odvalio poprilično divlji set u Grey Roomu koji je mnogima ostao u divnom sjećanju i o kojem se često priča dok se nema o čemu drugom.

https://dryheaves-sheffield.bandcamp.com/

SKIPLICKERS (UK)
Postoje već osam godina i ono u čemu se najbolje pronalaze u svojim mladim životima apsolutno nije odgajanje derladi i ganjanje perspektivnih poslova, već hračkanje na truli sistem kroz satiranje beskompromisne hardcore pankčine inspirirane švedskim bendovima s početka osamdesetih ala Shitlickers i Anti Cimex.

https://kidsofthelughole.bandcamp.com/album/skiplickers
————————–————————–————————–—————-
UPAD: 60kn
VRATA: 20:00h

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!