Nakon što je prošle godine napojio žedne uši na promociji svog novog albuma, Frenkie ponovno dolazi u Zagreb. Ovoga puta održat će veliki koncert u prostorima Attack Medike 02.05. 2014 godine. Na pozornici će mu podršku davati Kontra, a kao support zakazani su ONI. Uz Frenkiea i Kontru u Zagreb nam dolazi i DJ Soul, također pripadnik FMJAM-a, a uz njega će još vrtiti DJ Nole i DJ Katz.

FRENKIE (Tuzla)

Adnan Hamidović, svima poznatiji kao Frenkie, član FMJAM kolektiva, počeo se baviti rapom u Njemačkoj, gdje je prvi put čuo hip hop glazbu i počeo se baviti grafitima. Na Kameleon radiju 1999. godine, kada je krenula FMjam emisija, upoznao je Emira i Erola te s njima snimao svoje prve demo uratke u podrumima radija. Iste godnie postao je dio Disciplinske Komisije u kojoj su djelovali još i Edo Maajka, Mire, Hamza, Koma, Dj Emir i Ero. Iza sebe ima četiri studijska albuma: “Odličan CD ” iz 2005. godine, “Povratak Cigana ” iz 2007. godine, “Protuotrov” iz 2009., te posljednji iz 2012. godine “Troyanac”. Ostali uradci koje je snimio su: „DOSTA!“ iz 2006. godine kojeg je snimio u suradni s King Mrletom i izdan je samo u Bosni i Hercegovini, “Pokreni Se EP” iz 2008. godine, zatim je uslijedio “Featuring mixtape” u 2010. godini i posljednji “Diversidad – The Experience Album”. Frenkeiu nisu strane ni teme kojim daje oštru kritiku društva u kojima se obrušava na nepravilnosti unutar svoje živuće zajednice. ‘Hajmo ih rushit’, ‘Mr. Policeman’, ‘Protestna nota’ i ‘Miki i Hari’ su neke od pjesama kojima je uspio uzdrmati političku scenu i javnost.

youtube

facebook

facebook

Kontra DB
(Sarajevo)

Zlatan Hajlovac, svima poznatiji kao Kontra, član DlanBeatz kolektiva, rapom se počinje baviti 2003. godine. Iza sebe ima pet mixtapeova. Prvi u nizu bio je „Kontra Mixtape“ koji je izašao 2009. godine. Zatim je uslijedio „Iz Arhive (2005-2010)“, te „Magija Pod Prstima“ za koji je sam radio produkciju,a dva posljednja mixtapea su veoma znimljiva jer su snimljena u 24 sata. Prvi od njih je „24 Sata Mixtape – Šta je?“ i drugi „24 Sata Mixtape – Strogo
Staroškolski“, a oba je radio u suradnji sa Shtukom. Osim mnogih mixtapeova Kontra iza sebe ima i album „Pogled u Prazno“ kojeg je, također, stvorio u suradnji sa Shtukom, a izašao je u 2012. godini. Osim po svojim liričkim sposobnostima Kontra je također poznat i u MC freestyle battle krugovima, a nije mu stran niti DJing kao niti produkcija. Prvu suradnju s Frenkijem ostvaruje na pjesmi „Epohalni Zapis“ koja je objavljena na stranicama FM Jama 2009.godine. Suradnja se nastavila kroz godine, odradili su mnoge koncerte zajedno, a sljedeći na redu je koncert u Medici

youtube

Facebook :

facebook

ONI
(Zagreb)

Grupa ONI su tvrdi trojac koji se na sceni pojavio 2013 godine. Članovi su Jantar, Scriptor i Kali. Iako svi imaju odvojene karijere, dečki su se sastali i odlučili skuhati nešto tvrdo. Uz 3 MC-a u ONI udruženju djeluje i jedan producent, a to je Kolak47. Do sada su izbacili tri video sessiona, koji su naišli na dobre komentare publike, a za nadolazeći album „Lajtmotiv“ najavljuju samo tvrdo kidanje versova.

Youtube kanal :

youtube

Facebook :

facebook

Od 22 h, Ulaz minimalna donacija 40 kn

Facebook event

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content