FNC diverzant
Promocija albuma: STANICA DUGAVE
subota, 13.04.2019.
ATTACK, akc Medika
support: BKD (VŽ)

Legendarni zagrebački punk rock bend FNC Diverzant sviraju 13. travnja u klubu Attack gdje će promovirati novi album “Stanica Dugave” kojeg se čekalo 16 godina.

FNC Diverzant neizostavno je ime hrvatskog underground punka. Svojom su glazbom utjecali na niz generacija koje su kroz njihovu glazbu gradile svoj ukus i kreirale vlastiti identitet. Na sceni već više od dva desetljeća, u originalnoj postavi djeluju sve do danas. Sklonište u kvartu Dugave gdje su punih 20 godina održavali probe na njih je ostavilo neizbrisiv trag, kako stvaralački tako i osobno, te upravo toj priči posvećuju svoj nadolazeći drugi samostalni album imena “Stanica Dugave”.

Ovi kvartovski punkeri svirali su na mnogim koncertima i festivalima među kojima se ističu kultni pulski Monte Paradiso, Orto punk u Sloveniji, Dirty Old festival i Punk romantika. S tekstovima o ljudskoj svakodnevici, ljubavi, problemima i dilemama malog čovjeka te svojim melodičnim i pitkim punk zvukom slove kao jedni od posljednjih punk romantičara ovih prostora koji su tijekom karijere uvijek radili minimalno kompromisa, čvrsto odlučni da zauvijek ostanu svoji.

Diskografija:
1997. – split kazeta s Five minutes to Steve (youtu.be/jFkAiFaLhvI)

1998. – kompilacija ”Tribute to’ our parents’ w/Analena, Paruzija i Five minutes to Steve (youtu.be/s9u3MzOZ570)

2003. – album ”Prvi jubilarni” (youtu.be/CNII3BdhRlY)

2019. – album “Stanica Dugave” (fncdiverzant.bandcamp.com/)

Ikonama hrvatskog underground punka na promociji albuma pridružit će se Oi punkeri Beka De (BKD) iz Varaždina u čijem opisu stoji da donose “žestoki pank zvuk sporijeg ritma, masnog bassa, plesnih rifova gitare i hrapavog, ali pjevnog vokala.”

Ulaznice
U pretprodaji po 40kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18)
Na dan koncerta 55kn

——————–
Dostava Zvuka
Dirty Old Empire
Ferragosto JAM
Sviraj Stare

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content